Određene zajedničke tačke na autocesti Sarajevo - Beograd

Investicije / PROJEKTI

Određene zajedničke tačke na autocesti Sarajevo - Beograd

13.11.2019. 08:07 / Izvor: Akta.ba

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autocesta/brza cesta Sarajevo – Beograd Sarajevo,sa Izvještajem o obavljenim pregovorima.

Sporazumom se definira koordiniranje aktivnosti na realizaciji Projekta izgradnje autoceste/brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo, kao i plan aktivnosti u vezi sa izgradnjom međudržavnog mosta preko rijeke Save, na lokaciji Sremska Rača – Rača, zajedničke tačke autoceste/brze ceste na granici Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. 

Dvije države, u skladu sa ovim sporazumom, saglasne su da dogovaraju plan aktivnosti u vezi sa izgradnjom novog zajedničkog graničnog prijelaza na lokaciji Sremska Rača – Rača i izgradnjom/rekonstrukcijom graničnog prijelaza  na lokaciji Kotroman – Vardište.        

Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar komunikacija i prometa, saopćeno je iz Vijeća ministara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije