Investicije / PROJEKTI

Počela gradnja internata Ministarstva unutrašnjih poslova RS

12.06.2020. 11:06 / Izvor: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač položili su kamen temeljac za internat Policijske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Lukač je istakao da će se u budućoj zgradi Policijske akademije školovati svi mladi policajci Republike Srpske.

"Na prostoru od 10.000 metara kvadratnih, što će biti dovoljno za kvalitetan proces školovanja, iznjedrićemo mlade policajce koji će biti školovani u vrhunskim uslovima i nakon toga raditi na bezbjednosti Republike i očuvanju svega onoga što smo napravili u Srpskoj", poručio je Lukač.

Prema njegovim riječima, vlast u Srpskoj je prepoznala koliko je važno da se ulaže u MUP i omogući školovanje mladih ljudi.

Cvijanovićeva je poručila da su institucije Srpske opredijeljene da jačaju MUP, bez kojeg nema bezbjednosti Republike, građana i ustavnog poretka.

"Naša policija je čvrsto vezana za ono što je svakodnevni život građana i svi se identifikujemo sa onim što su vrijednosti i naše policije", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će Vlada Srpske nastaviti da ulaže u kompleks Centra za obuku, ali i ostale značajne projekte.

Cvijanovićeva je podsjetila da je prethodna Vlada pokazala opredjeljenje da bude izgrađen ovaj kompleks, koji sada dobija i nove sadržaje, a koji predstavlja sve ono što treba za funkcionalnost, osposobljavanje, učenje i obuku policije.

Višković je naglasio da je Vlada prepoznala potrebu ulaganja u MUP, te da je od 2015. godine do danas više od 100 miliona KM uloženo u ovo ministarstvo, počev od policijskih stanica, naoružanja, opreme i mnogih drugih neophodnih sadržaja.

Naglasio je da je Vlada imala u vidu činjenicu da Republika Srpska jedinu bezbjednosnu snagu ima u MUP-u.

"MUP je garant zaštite svih naših građana i mi smo to prepoznali i pratimo sve što MUP ima kao ideju kako bi naši policijski službenici bili ospoboljeni na stručan i kvalitetan način i kako bi bili u rangu sa svim pripadnicima ministarstava unutrašnjih poslova ne samo u okruženju nego širom svijeta", rekao je Višković.

Premijer je dodao da će jedan ovakav kompleks, kakav se uređuje u Zalužanima, biti jedinstven centar za osposobljavanje jedinica MUP-a.

"Mnogi neće imati priliku da se pohvale da ne jednom mjestu imaju ovakve sadržaje, počev od smještaja, strelišta, poligona i svga što je potrebno za najbolju obuku i samim tim zaštitu interesa Srpske i njenih građana", poručio je Višković.

Svečanosti su prisustvovali i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, vršilac dužnosti direktor preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i dirketor policije Republike Srpske Darko Ćulum.

Prethodno je u Zalužanima u saobraćaj puštena novoizgrađena isključna traka sa magistralnog puta, kojom je olakšan prilaz Centru za obuku, a u čiju je izgradnju uloženo 460.000 KM.

Isključnu traku na magistranom putu u banjalučkom naselju Zalužani sveano su u saobraćaj pustili Višković i Nešić.

Izgradnjom ove trake riješen je višegodišnji problem s kojim su se suočavali mještani Zalužana, rasterećene su saobraćajnice u Zalužanima i ostalim naseljima koje gravitiraju magistralnom putu, te je olakšan prilaz Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sredstva za izgradnju obezbijedilo je preduzeće "Putevi Srpske".

"Nadam se da ćemo dobiti bezbjedniji, brži i kvalitetniji saobraćaj i zadovoljiti potrebe mještana, ali i MUP-a koji će moći brže interevnisati iz baze", rekao je Nešić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije