Počela izgradnja policijskog objekta u Srednjem

27.09.2018. 16:16 / Izvor: Fena
Počela izgradnja policijskog objekta u Srednjem

Predviđeno je da će se objekat sastojati od tri etaže.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić sa saradnicima i komandir Policijske stanice Ilijaš Irfan Nefić danas su obišli gradilište objekta u Srednjem u kojem će biti smješteni policijski službenici Policijskog odjeljenja Srednje te referenti Sektora za administraciju Ilijaš.

"Izgradnja ovog objekta planira se već nekoliko godina, a ove godine uspjeli smo napokon osigurati sredstva i krenuti u realizaciju. Izgradnjom ovog objekta cilj nam je smanjiti troškove i uštedjeti vrijeme našim građanima koji žive na ovom području, da ne moraju kao do sada zbog svake potvrde i izdavanja ličnih dokumenata putovati u Ilijaš. Naselje Srednje prostire se na području od 200 kilometara kvadratnih i u njemu trenutno živi oko 4.000 stanovnika. Velikim dijelom ove teritorije prolazi magistralni put te je realizacija ovog projekta od velikog značaja kako s aspekta sigurnosti, tako i s aspekta funkcionalnosti i pristupačnosti za građane kojima će biti omogućeno ostvarivanje njihovih prava na jednom mjestu", kazao je Mulabdić.

Predviđeno je da će se objekat sastojati od tri etaže, imat će 238 metara kvadratnih korisne površine koji će uključivati kancelarije, garaže i prateće objekte, a izgradnja će koštati 380.000 KM.

"Za realizaciju ovog projekta iz budžeta Ministarstva unutrašnjih poslova KS u 2018. godini izdvojeno je 200.000, a naredne godine bit će izdvojeno još 180.000 KM", pojasnio je Mulabdić, saopćeno je iz MUP-a KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije