Investicije / PROJEKTI

Počeli radovi na uređenju Ćatovića Kraka

18.07.2018. 11:11 / Izvor: SRNA

Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ sa 2.100.000 KM finansiraju radove koji su počeli na uređenju Ćatovića kraka u trebinjskom naselju Rastoci, što će imati višestruki značaj za grad, rekao je danas direktor HET-a Gordan Mišeljić.

On je novinarima napomenuo da projekat ima za cilj rješavanje plavljenja ovog dijela grada, izgradnju šetališta sa rasvjetom u dužini od 1.100 metara, kao i zida duž korita rijeke Trebišnjice kako bi se obezbijedio put.

Sanacijom Ćatović kraka dobija se i atraktivni prostor koji će se novim urbanističkim, a kasnije i prostorno-regulacionim planom urediti.

Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u Ilija Tamindžija napomenuo je da je jedan od benefita projekta to što će Trebinje dobiti nove hektare atraktivne urbane površine između rijeke Trebišnjice i Ćatovića kraka.

Prema njegovim riječima, za tu površinu Odjeljenje za urbanizam Grada će odrediti namjenu u zavisnosti od potencijalnih investitora koji su zainteresovani za gradnju.

Direktor "Herc-gradnje" Dragan Aleksić, preduzeća koje izvodi radove naveo je da se trenutno radi na funkcionalnom i vizuelnom dijelu Ćatovića kraka, proticajnog kraka, napominjući da je rok za završetak 457 radnih dana.

"Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti da u roku završimo radove i da uredimo ovaj dio grada", rekao je Aleksić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije