Počeo projekt zamjene azbestnih cijevi u općini Doboj Jug

06.12.2014. 11:48 / Izvor: eKapija.ba
Počeo projekt zamjene azbestnih cijevi u općini Doboj Jug

Ukupna vrijednost ovog projekta je 418.831,71 marka u što je uračunat i PDV. Rok za završetak ove složene investicije je šest mjeseci od uvođenja izvođača radova u posao.

Konzorcij firmi 'Bujice' d.d.Konjic i JKP 'VIS' Doboj Jug konačno je otpočelo sa realizacijom projekta na proširenju vodospremnika 1 (prvi rezervoar u Matuzićima) i na zamjeni azbestno-cementnih cijevi koje su u upotrebi više od 30 godina, a koje se zbog zdravstvenih razloga (imaju karcinogene supstance) izbacuju svuda iz upotrebe, navode iz Općine Doboj jug.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 418.831,71 marka u što je uračunat i PDV. Učešće resornog kantonalnog ministarstva je oko 180.000 maraka, sredstva iz kredita EIB-a 151.081,71 KM, te sredstva u visini od 87.750,00 KM iz Fonda za poticaj lokalnog razvoja u okviru Projekta ILDP koji predstavlja zajedničku inicijativu Razvojnog programa ujedinjenih nacija (UNDP), Vlade Švicarske i Općine Doboj Jug. Rok za završetak ove složene investicije je šest mjeseci od uvođenja izvođača radova u posao.

Na ovu temu, a u cilju promocije projekta ILDP sredinom decembra će se u Općini Doboj Jug održati petodnevna manifestacija Dani otvorenih vrata na temu 'Svaka kap vode je važna', navodi se na službenoj stranici Općine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije