Investicije / PROJEKTI

Potpisan Sporazum za projekt asfaltiranja Apelove ceste

28.06.2021. 14:44 / Izvor: Akta.ba

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić potpisali su danas Sporazum o zajedničkom pokretanju postupka javne nabavke za odabir izvođača radova na projektu asfaltiranja Apelove ceste. Vrijednost projekta iznosi oko 420.000 KM, od čega će Direkcija za puteve KS obezbijediti 400.000 KM.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta koji je istakao važnost realizacije ovog projekta.

"Apelova cesta predstavlja vezu zaštićenog područja Trebević i gradskog jezgra. Cilj ovog projekta je da se postojeća makadamska trasa rekonstruiše i građanima Sarajeva omogući najkraći put do Trebevića. Dužina trase je oko 900 metara, od ulice Dolovi do urušenih objekata na cilju bob staze. Intenzivno radimo na poboljšanju saobraćajne infrastrukture sa svim općinama na zadovoljstvo svih naših građana. Ovakvi projekti donijet će nam novi podstrek da svi zajedno gradimo još više u Kantonu Sarajevo", rekao je Šteta.

Načelnik Hadžibajrić naglasio je kako su upravo ulaganja u infrastrukturu kapitalni projekti i da fokus upravo treba biti na ovakvim projektima. Kako je ovom prilikom istaknuto, obnovljenom saobraćajnicom će se odvijati dvosmjerni saobraćaj, te će na pojedinim mjestima biti proširena u odnosu na postojeće stanje.

Nakon potpisivanja Sporazuma, ministar Šteta je sa direktorom Kovačem obišao Apelovu cestu.

PODIJELI:

TAGOVI:

Apelova cesta

Trebević

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije