Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor o izvođenju infrastrukturnih radova u općini Grude

21.09.2018. 10:48 / Izvor: Akta.ba

U uredu načelnika općine Grude u četvrtak je potpisan Ugovor o provedbi infrastrukturnih radova na lokalitetima Peć Mlini i Ravlića pećina, priopćeno je na internetskim stranicama Općine Grude.  

Ugovor su potpisali općinski načelnik Ljubo Grizelj i direktori tvrtki MINA d.o.o. i Elektro Milas d.o.o. Ante Žulj i Dalibor Milas.

Radovi će se izvoditi u sklopu projekta Adriatic Canyons Adventure Tours – ADRIATIC CANYONING koji je financiran kroz financijski sporazum za trilateralni program prekogranične suradnje Interreg-IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora (IPA II) 2014.-2020.

Infrastrukturni radovi su podijeljeni u dva lota, i to građevinski radovi i postavljanje rasvjete.

Tako će završetkom radova Peć Mlini imati parkiralište za 16 vozila, pješački drveni most, drvene šetnice i odmorište na izvoru rijeke Tihaljine, dok će Ravlića pećina dobiti parkiralište za 25 osobnih vozila, te dva za autobuse, kao i ulaznu ogradu, drvene šetnice i popratnu rasvjetu.

Ukupna vrijednost ovih ugovora iznosi 305.683,69 maraka, gdje je 85 posto iznosa pokriveno od strane Europske unije, a 15 posto iznosa je sufinanciranje od strane Općine Grude. Očekuje se da će se radovi završiti u roku od 4 mjeseca.

Ostatak planiranih radova u ovom projektu realizirat će se do sredine iduće godine, a završetak projekta planiran je krajem 2019. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije