Sportska dvorana "Borik" čeka početak obnove

22.01.2013. 15:43 / Izvor: Glas Srpske
Sportska dvorana 'Borik' čeka početak obnove

Sanacija Sportske dvorane “Borik” za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu za juniore trebalo bi uskoro da počne, a grad Banjaluka će sa svoje strane učiniti sve što bude u njegovoj moći da "banjalučki hram sporta" dočeka najbolje svjetske rukometne juniore.

Sanacija Sportske dvorane "Borik" za potrebe Svjetskog prvenstva u rukometu za juniore trebalo bi uskoro da počne, a grad Banjaluka će sa svoje strane učiniti sve što bude u njegovoj moći da "banjalučki hram sporta" dočeka najbolje svjetske rukometne juniore.

Ovo je istakao načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Banjaluka Radenko Đurica poslije sastanka predstavnika Administrativne službe grada, Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, Rukometnog saveza RS, RS BiH i Zavoda za izgradnju, u vezi sa organizacijom SP koje treba da bude održano u julu ove godine.

"Administrativna služba grada Banjaluka završila je proceduru javnih nabavki za izbor najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na sanaciji i adaptaciji dijela SD “Borik”, kako bi se zadovoljio jedan dio uslova i standarda IHF kada je u pitanju organizacija Svjetskog rukometnog prvenstva za juniore u “Boriku”. Ugovor za sanaciju i rekonstrukciju dijela "banjalučkog hrama sporta" potpisan je sa predstavnicima preduzeća "Građenje d.o.o." iz Pala, a vrijednost radova iznosi 940.885 maraka", naglasio je Đurica.

Već je poznato šta će sve biti urađeno u "Boriku".

"Biće izvršeni sanacioni radovi na elektro-energetskoj mreži i napajanju, sanaciji dijela ravnog krova i staklenih prizmi, kao i radovi na klimatizaciji i ventilaciji sportskog borilišta i tribina. Rok za izvođenje ovih radova je pet mjeseci", istakao je Đurica.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti naglasio je da će grad učiniti sve što je u njihovoj moći da sve bude sprovedeno u najboljem redu.

"Preduzeli smo sve neophodne postupke i mjere u našoj nadležnosti da bismo bili jedan od gradova domaćina SP za juniore, ali bez pomoći nadležnih organa BiH i Republike Srpske ne možemo dati garanciju i potvrdu za potpunu sanaciju "Borika" prema urađenom projektu u iznosu od 2.881.136,70 maraka. Administrativna služba će učiniti sve napore i nastojaće da ispuni minimalne uslove primjerene finansijskim mogućnostima grada, koje predloži i odredi organizator na sljedećoj inspekcijskoj kontroli Sportske dvorane "Borik"", rekao je Đurica i dodao da je u skladu sa tim formirana i Radna grupa čiji je zadatak da sagleda sve okolnosti u vezi sa organizacijom prvenstva, pred dolazak predstavnika i zvaničnika Svjetske rukometne federacije u februaru.

Organizacija SP

Predstavnici Rukometnog saveza BiH i RS su naglasili da će se organizacija SP realizovati po jedinstvenom protokolu koji propisuje IHF. "Sistem organizacije je isti za sve gradove domaćine prvenstva, a u sklopu pripremnih aktivnosti biće održani i dvodnevni seminari povodom organizacije prvenstva. Za vrijeme trajanja prvenstva očekuje se dolazak oko 15.000 gledalaca. Banjaluka, kao jedan od potencijalnih gradova domaćina, dobiće tehničku i logističku pomoć, a od IHF i specijalnu rukometnu podlogu u trajno vlasništvo u vrijednosti od 36.000 evra", naglasio je generalni sekretar RS BiH Smajo Karačić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije