Potpisan ugovor o početku izgradnje nove zgrade opštine Кotor Varoš

Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor o početku izgradnje nove zgrade opštine Кotor Varoš

Cijena budućeg sjedišta lokalne uprave, prema dostavljenoj ponudi, iznosiće 1.133,80 КM po kvadratnom metru.

02.09.2019. 15:15 Izvor: / Akta.ba

Načelnik opštine Кotor Varoš Zdenko Sakan i vlasnik firme "Građus" Slavko Đukić, uz prisustvo zamjenika načelnika opštine Mladena Trivunovića potpisali su danas ugovor o početku izgradnje nove zgrade lokalne uprave Кotor Varoš.

Кomisija za izbor najpovoljnijeg ponuđača konstatovala je da je kotorvaroško preduzeće "Građus" dostavilo najpovoljniju ponudu na tender za izgradnju zgrade lokalne opštinske uprave.
Na tenderu, koji je završen 9. avgusta, dokumentaciju je preuzeo 21 ponuđač.

"Cijena budućeg sjedišta lokalne uprave, prema dostavljenoj ponudi, iznosiće 1.133,80 КM po kvadratnom metru, a površina objekta u kojem će biti smještena opštinska administracija iznosiće 2.358 kvadrata", rekao je načelnik opštine Кotor Varoš Zdenko Sakan .

Rok za izgradnju zgrade po principu “ključ u ruke” je 360 dana, jedino u slučaju loših vremenskih uslova taj rok bi bio produžen, a nove prostorije na usluzi građanima biće odmah po završetku radova i uređenju unutrašnjih prostorija.

"Ovo je veliki izazov za građevinsko preduzeće „Građus“ i vrlo zahtijevan i obiman posao. Ubijeđen sam da ćemo u predviđenom roku, i u saradnji sa našim partnerima, završiti sve radove predviđene danas potpisanim ugovorom", naglasio je vlasnik preduzeća „Građus” Slavko Đukić .

Planirano je da stara i dotrajala zgrada, u kojoj je sada smještena opštinska uprava, bude srušena, a prostor na kojem se nalazi i lokaciju oko novog objekta ukrasiće novi gradski trg.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije