Sredstava za dovršetak izgradnje glazbene škole u Livnu

Investicije / PROJEKTI

Sredstava za dovršetak izgradnje glazbene škole u Livnu

U Tolisi je u kongresnoj dvorani franjevačkog samostana organizirano potpisivanje ugovora s korisnicima potpore za Hrvate u BiH.

10.09.2019. 08:23 Izvor: / Akta.ba

U Tolisi je u kongresnoj dvorani franjevačkog samostana organizirano potpisivanje ugovora s korisnicima potpore za Hrvate u BiH. Sredstva su dodijeljena po Odluci Vlade Republike Hrvatske o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu.

Temeljem provedenog Javnog natječaja kojeg provodi Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske potporu je dobilo 89 programa i projekta i to 34 iz područja kulture, 17 programa i projekta iz područja obrazovanja i znanosti, 12 iz područja zdravstva te 26 programa i projekata iz ostalih područja.

Grad Livno dobio je sredstva za projekt dovršetka radova na izgradnji srednje glazbene škole u iznosu od 200.000,00 kuna a ugovor je potpisao gradonačelnik Livna Luka Čelan.

Gradonačelnik je zahvalio na dodijeljenim sredstvima pohvalivši ovakav vid suradnje Vlade Republike Hrvatske i prepoznavanje važnosti pojedinačnih projekata Hrvata u BiH.

"Otvaranjem srednje glazbene škole u Livnu doprinijet ćemo unaprjeđenju obrazovanja ali i dinamici i kontinuitetu kulturnog života potrebnog svim naraštajima u našem gradu. Iza naše osnovne škole je više od tri desetljeća uspješnog rada i vjerujemo da će jednako dobre uspjehe postizati i generacije koje će stjecati i srednje glazbeno obrazovanje u novoj zgradi osnovne i srednje glazbene škole", kazao je gradonačelnik Čelan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije