Počela gasifikacija naselja Kromolj, Slatina, Poljine, Šip i Nahorevo

14.10.2019. 13:43 / Izvor: Akta.ba
Počela gasifikacija naselja Kromolj, Slatina, Poljine, Šip i Nahorevo

U prošloj godini okončana je realizacija treće faze projekta izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj i Poljine čija je vrijednost iznosila 406.230 KM.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak 14. oktobra 2019. godine zajedno sa saradnicima te predstavnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Sarajevogas“ obišao lokacije u ulicama Nahorevska i Svetozara Ćorovića gdje su započeli radovi u okviru četvrte faze izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj, Slatina, Poljine, Šip i Nahorevo.

Podsjećamo, načelnik Ajnadžić je ranije potpisao ugovor sa predstavnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Sarajevogas“ na osnovu kojeg je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 170.000 KM za realizaciju ovog projekta.

U prošloj godini okončana je realizacija treće faze projekta izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj i Poljine čija je vrijednost iznosila 406.230 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu.

Izvršni direktor za razvoj i marketing Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Sarajevogas“ Nusret Palavra objasnio je tehničke detalje projekta.

"Projektom je predviđena izgradnja nove distributivne gasne mreže u dužini od 1.364 metra, a na novu mrežu planirano je priključenje više od 50 individualnih stambenih objekata. U ovoj fazi se stvaraju uslovi za proširenje gasne mreže u okolnim naseljima, koje će se u sljedećim fazama realizacije povezati sa izgrađenim gasovodima", pojasnio je Palavra.

Načelnik Ajnadžić je izrazio nadu da će „Sarajevogas“ kvalitetno obaviti svoj dio posla, kao i do sada, na zadovoljstvo naših građana.

"Danas je zvanično započela četvrta faza gasifikacije naselja Kromolj, Slatina, Poljine, Šip i Nahorevo. Realizacija ovog projekta je od velikog značaja i za Sarajevogas, ali prije svega za stanovnike pomenutih naselja. Na ovome se nećemo zaustaviti, a u narednom periodu planiramo nastaviti širiti gasnu infrastrukturu. Imajući u vidu zajedničku misiju, a to je poboljšanje kvaliteta zraka, te stimulisanje građana da koriste prirodni gas kao okolinski najprihvatljiviji energent, nadam se da će biti nastavljena akcija priključivanja na gasnu mrežu za jednu konvertibilnu marku", naglasio je Ajnadžić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije