U Kiseljaku položen kamen-temeljac za novi Dom zdravlja

29.10.2019. 14:30 / Izvor: Fena
U Kiseljaku položen kamen-temeljac za novi Dom zdravlja

Novi Dom zdravlja će, istaknuto je, osigurat praćenje europskih trendove, kad je riječ o primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

U Kiseljaku je danas položen kamen-temeljac za novu zgradu Doma zdravlja, čiju izgradnju, u ukupnoj vrijednosti od pet milijuna maraka, među ostalima, pomaže Vlada Republike Hrvatske.

Obraćajući se nazočnima, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas kazao je kako je ovo jedan od projekata koje podržava Vlada Republike Hrvatske, a koji, uz bolju medicinsku skrb, treba doprinijeti opstanku hrvatskog naroda.

"Ovo nije samo kamen temeljac za Dom zdravlja, nego jedan kamen u mozaiku koji pokazuje da smo jedan nedjeljiv narod, s obje strane granice te da nas jedino zajedništvo može održati, i ovdje i u Republici Hrvatskoj", kazao je Milas.

Predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović istaknuo je kako očekuje ambiciozan rok za završetak izgradnje Doma zdravlja, kao i potporu svih razina vlasti. 

"Nećemo stati na Domu zdravlja, nego je potrebno učiniti sve da do kraja iduće godine bude završen, pa da krenemo s novim projektima jer ima još mnogo toga za uraditi u Kiseljaku", kazao je Čović.

Nova zgrada Doma zdravlja, na koju građani Kiseljaka čekaju već tri desetljeća će, po riječima općinskog načelnika Mladena Mišurića-Ramljaka, biti smještena na 4.700 četvornih metara.

"Stara zgrada izgrađena je prije 70 godina i više ne odgovara potrebama stanovnika Kiseljaka. U ovom projektu, naravno, očekujemo podršku sa svih razina vlasti i od Vlade Republike Hrvatske, tako da bi rok za završetak izgradnje bio 2021. ili čak, da budemo optimistični, 2020. godina", kazao je načelnik.

Kako je rečeno, zgrada Doma zdravlja koštat će, bez opreme, oko pet milijuna maraka, a uz Općinu Kiseljak, kao najvećeg financijera, obećana je pomoć Vlade Republike Hrvatske i Vlade Srednjobosanske županije (SBŽ). 

Novi Dom zdravlja će, istaknuto je, osigurat praćenje europskih trendove, kad je riječ o primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije