Završetak gradnje mosta i autoputa kod Graničnog prijelaza Rača 2022. godine

08.08.2020. 08:33 / Izvor: Akta.ba
Završetak gradnje mosta i autoputa kod Graničnog prijelaza Rača 2022. godine

Kako je istaknuo ministar Mitrović završetak radova, na mostu i autoputu koji vodi do Bijeljine dužine 17 kilometara, je 2022. godina.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović obišao je u petak lokaciju na kojoj će se graditi novi most i granični prijelaz na Rači između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Kako je istaknuo ministar Mitrović završetak radova, na mostu i autoputu koji vodi do Bijeljine dužine 17 kilometara, je  2022. godina. Pored graničnog prijelaza Rača, u izgradnji je i novi granični prijelaz Svilaja čiji je rok za izgradnju 1. mart 2021. godine.

Naime, otvaranjem privremenog graničnog prijelaza Svilaj za prelazak putnika i automobila izbjegli bi se dodatni troškovi na zaštiti, čuvanju i održavanju samog mosta, a samim tim i sprečavanje nelegalnog prelaska granice.

Kada su u pitanju drugi infrastrukturni projekti u nadležnosti Ministarstva na čijem je čelu ministar Mitrović važno je napomenuti i izgradnju graničnog prijelaza Bratoljub na mostu u Bratuncu koji prema trenutnim informacijama bi trebao biti završen i prije samog roka, dok izgradnja Koridora 5c ide svojom uobičajenom dinamikom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije