Više od milion KM za dva kružna toka u Doboju

26.08.2020. 11:44 / Izvor: SRNA
Više od milion KM za dva kružna toka u Doboju

Riječ je o izgradnji kružne raskrsnice na mjestu ukrštanja magistralnih puteva na pravcu Doboj-Sarajevo i kružne raskrsnice u Doboju u Ulici Stefana Prvovjenčanog.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić potpisali su danas u Banjaluci ugovor o prenosu prava svojine između Vlade Srpske i grada Doboja za realizaciju projekta izgradnje dva kružna toka, čija je vrijednost 1.045.000 KM.

Popović je istakao da se grad Doboj obratio zahtjevom za prihvatanje prenosa prava svojine bez naknade na Republiku Srpsku, radi realizacije investicionog projekta koji je od posebnog interesa za ovu lokalnu zajednicu.

"Riječ je o izgradnji kružne raskrsnice na mjestu ukrštanja magistralnih puteva na pravcu Doboj-Sarajevo i kružne raskrsnice u Doboju u Ulici Stefana Prvovjenčanog", rekao je Popović novinarima nakon potpisivanja ugovora.

On je naveo da će "Putevi Republike Srpske" finansirati izvođenje radova i stručno-tehnički nadzor.

Jerinić je naglasio da se grad Doboj obavezao da će finansirati izradu tehničke dokumentacije, riješiti imovinsko-pravne odnose i finansirati eksproprijaciju zemljišta neophodnog za realizaciju projekta.

"Očekujem da veoma brzo krenemo sa realizacijom navedenog projekta. To će biti od izuzetnog značaja za Doboj, jer nam je cilj nesmetano, efikasnije i bezbjednije odvijanje saobraćaja", rekao je Jerinić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije