Puštena u saobraćaj dionica Bistrica - Podgrab, vrijednosti više od milion KM

30.08.2020. 08:38 / Izvor: SRNA
Puštena u saobraćaj dionica Bistrica - Podgrab, vrijednosti više od milion KM

Radovi završeni u roku od 15 dana.

U zoni Olimpijskog centra "Jahorina" puštena je u saobraćaj rekonstruisana dionica puta Bistrica-Podgrab dužine 2.400 metara, a vrijednost radova iznosila je 1,1 milion KM.

Ovu dionicu puta u saobraćaj su pustili vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskoj centra "Jahorina" Nedeljko Elek, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i načelnik Pala Boško Jugović.

Nešić je rekao da su i prilikom uvođenja izvođača u radove najavili da će ovaj put biti završen u rekordnom roku.

"Radove smo počeli 14. avgusta i završili smo ih u roku od 15 dana. To znači da u saradnji javnog preduzeća i domaćih firmi iz Republike Srpske, ako se dobro organizujemo, možemo i dobro da uradimo posao", rekao je Nešić.

On je istakao da je za Jahorinu i razvoj turizma bitna putna infrastruktura, te najavio da će preduzeće "Putevi Republike Srpske" rehabilitovati i put Jahorina-Pale, čime će ova dionica biti kompletirana, a Pale dodatno otvoriti za turiste.

Nešić je podsjetio da je prije nekoliko mjeseci završena rekonstrukcija puta Trijanga-Jasik, što je jedna od kapitalnih investicija na području sarajevsko-romanijske regije, a da je preostalo još da se spoji Trebević sa Jasikom, čime će dodatno biti ojačan turizam u ovom dijelu Republike Srpske.

On je najavio da će do 1. oktobra biti završen i kružni tok u Lukavici, što ranije nije urađeno zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, kao i da su obezbijeđena sredstva za dva kružna toka na Palama, na kojima bi radovi trebalo da počnu prije kraja ove građevinske sezone.  

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je u kratkom roku ispunjeno obećanje i da je urađena savremena saobraćajnica, odnosno rehabilitacija postojećeg puta značajnog za razvoj turizma.

"Svi zajedno okupljeni možemo učiniti Jahorinu onakvom kakvu želimo i lokalne zajednice i Vlada Republike Srpske, a u tome i `Putevi Republike Srpske` imaju bitnu ulogu", rekao je Vuković i podsjetio da postoje određene primjedbe turista kada je riječ o putnoj infrastrukturi od Pala do Jahorine i iz Podgraba prema Jahorini, ali da se ti problemi rješavaju.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek zahvalio je preduzećima "Putevi Republike Srpske" i "Prijedor putevi" što je ovaj put urađen u kratkom roku, te istakao da su javna preduzeća u Srpskoj postala nosilac razvoja i privrednih aktivnosti.

"Nikada nije bilo toliko turista ljeti kao u avgustu ove godine na Jahorini. Samo u jednom dan u imali smo više od 4.000 vožnji na našim  ljetnim sadržajima. Traži se krevet više i zato smo htjeli da turisti ne osjete velike radove koji se trenutno izvode na Jahorini", rekao je Elek.

On je naveo da se nastoji pokrenuti privreda Srpske u ovim teškim vremenima pandemije.

"Sve ove investicije koje ulaže Vlada Republike Srpske, `Putevi`, Olimpijski centar i lokalna zajednica bile su signal investitorima da dođu na Jahorinu, koja je trenutno najveće turističko gradilište na Balkanu. U ovom  trenutku investira se više od 250 miliona maraka", rekao je Elek.

On je ukazao da je Olimpijski centar "Jahorina" za šest mjeseci imao tri miliona maraka dobiti, te ocijenio da slijede dobra vremena i za Jahorinu i lokalne zajednice.

Elek je najavio nove investicije i u opštini Trnovo i na Palama, te dodao da riječ o početku investicija u putnu infrastrukturu, što je preduslov za razvoj Jahorine, Pala i kompletnog Istočnog Sarajeva.
  
Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da ima razloga za zadovoljstvo i da olimpijska ljepotica može da se ponosi urađenim.

"Radovi su završeni u rekordnom roku i možemo mnogo toga još da uradimo prije zimske sezone", rekao je Jugović i dodao da je ljetna turistička sezona na Jahorini za svaku pohvalu i da je najuspješnija sezona.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije