Bijeljina dobiva novu autobusku stanicu do aprila (FOTO)

10.09.2020. 09:54 / Izvor: Akta.ba
Bijeljina dobiva novu autobusku stanicu do aprila (FOTO)

Kao dopunu ovom projektu Mićić je najavio izgradnju nove, savremene saobraćajnice.

"Radovi na izgradnji nove autobuske stanice teku predviđenom dinamikom i prve autobuse na dolaznim i odlaznim peronima možemo očekivati već u aprilu naredne godine", najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Mićić je ovaj infrastrukturni projekat ocijenio kao jedan od najznačajnijih koje Gradska uprava realizuje u saradnji sa Vladom Republike Srpske.

"Bijeljina je od Vlade RS-a dobila hektar zemljišta na kojem se nalazila stara Željeznička stanica, a Grad je, u skladu sa Regulacionim planom, počeo izmještanje autobuske stanice iz centra grada na lokaciju dodijeljenog zemljišta. Pored smanjenog zagađenja u centru, očekujemo da će izgradnjom nove autobuske stanice značajno biti smanjena gužva u saobraćaju koju su stvarali autobusi prolazeći glavnim ulicama Bijeljine", rekao je on.

Kao dopunu ovom projektu Mićić je najavio izgradnju nove, savremene saobraćajnice u Bijeljini, koja će pored dva trotoara i biciklističke staze imati tri drvoreda.

"Na prošloj sjednici Vlade RS je usvojena odluka da se Bijeljini dodjeli čitava željeznička pruga koja prolazi kroz grad, a Regulacionim planom je tu predviđena ulica. Ova ulica će od nove autobuske stanice, pored silosa 'Žitoprometa' izlaziti na kružni tok, koji će biti izgrađen kod Centra za visoko obrazovanje. Gospodin Dodik je prilikom posjete Bijeljini najavio da će finansiranje izgradnje ove ulice na sebe preuzeti Vlada RS-a, a u obavezi Grada Bijeljina je da finansira izradu projekta", najavio je Mićić.

Ocjenjujući da će najavljeni radovi potpuno izmijeniti izgled Bijeljine i dodatno rasteretiti centar grada, Mićić je istakao da je jedan od ciljeva koji prati gradnju i ozelenjavanje.

"Brojna stabla su morala biti uklonjena zbog starosti ili usled izgradnje kanalizacionog sistema. Zbog toga je predviđeno da ispred nove autobuske stanice bude park koji će umanjiti buku stanarima koji žive u blizini stanice. U toku je i ozelenjavanja površina pored kanala 'Dašnica' čije uređenje je pri kraju, a novi drvoredi su posađeni od nekadašnje kompanije 'Bobar' do kružnog toka kod Policijske uprave. U planu je da drvored ide cijelom dužinom biciklističke staze pored Kanala, a da ova staza bude spojena sa biciklističkom stazom pored nove autobuske stanice, koja će dalje da se nastavlja prema Dvorovima", pojasnio je Mićić.

Projekat nove autobuske stanice vrijedan je 3.200.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije