U toku izrada jedne od studija za izgradnju žičare Vrelo Bosne - Golo brdo

14.09.2020. 12:29 / Izvor: Akta.ba
U toku izrada jedne od studija za izgradnju žičare Vrelo Bosne - Golo brdo

Putem direktnog sporazuma odabrana je firma Saraj inženjering d.o.o. Sarajevo a vrijednost studije je 2.500,00 KM.

Općina Ilidža odabrala je Izvođač izrade studije za izdavanje vodne saglasnosti za projekat Izgradnja kabinske žičare Vrelo Bosne - Golo brdo, saznaje Akta.ba.

Putem direktnog sporazuma odabrana je firma Saraj inženjering d.o.o. Sarajevo, a vrijednost izrade studije je 2.500,00 KM.

Podsjećamo, Općina Ilidža prošle godine je usvojila Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju kabinske žičare GLD 8 “Ilidža”, Vrelo Bosne - Golo brdo, te su tako svi uslovi za eksproprijaciju zemljišta ispunjeni.

Općina Ilidža je zadužena da provede proces eksproprijacije zemljišta, koje se između ostalog nalazi u vlasništvu Općine, nekoliko privatnih lica i firmi.

Najavljujući ranije ovaj projekat načelnik Općine Ilidža i vijećnici su rekli kako će ova žičara pored trebevićke biti pun pogodak i upotpuniti će turističku ponudu u KS, a turistički bi se brže razvijao Igman, otvorile bi se mnoge investicije, te bi bila otvorena i nova radna mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije