Izgradnja dionice Butila - Vlakovo - Mostarsko raskršće od javnog interesa

24.09.2020. 14:06 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja dionice Butila - Vlakovo - Mostarsko raskršće od javnog interesa

Federalna vlada utvrdila je da je izgradnja dijela Sarajevske obilaznice na dionici LOT 3 Butila - Vlakovo - Mostarsko raskršće od javnog interesa.

Federalna vlada utvrdila je da je izgradnja dijela Sarajevske obilaznice na dionici LOT 3 Butila - Vlakovo - Mostarsko raskršće od javnog interesa za Federaciju BiH i da je korisnik eksproprijacije nekretnina potrebnih za njenu izgradnju JP Autoceste FFBiH, kojem je naloženo da pokrene ovaj postupak.

Kako je obrazloženo, Vlada Federacije BiH je 2011. godine donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju dijela Sarajevske obilaznice.

Obzirom da je u dijelu trase došlo do izmjene projektnog rješenja, samim tim je izmijenjen i elaborat eksproprijacije za potrebu izgradnje iz aprila 2018. godine, kojim su obuhvaćene nove parcele ili pak dijelovi ranije potrebnih parcela u manjim površinama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije