Izgradnja kružnog toka u Hrasnici bit će završena za dva mjeseca

19.10.2020. 16:51 / Izvor: Akta.ba
Izgradnja kružnog toka u Hrasnici bit će završena za dva mjeseca

Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj 2020.godini planirala izgradnju kružnog toka u Hrasnici i

U naselju Hrasnica  radovi  izgradnje saobraćajnice sa tramvajskim pojasom koji povezuje ovo naselje sa centrom Ilidže, teku planiranom dinamikom, saopćeno je iz Općine Ilidža.

Općina Ilidža je u ovoj budžetskoj 2020.godini planirala izgradnju kružnog toka u Hrasnici i nastavak prema Famosu sa dva kolovoza u dužini 130 metara i dalje preusmjeravanje u jedan kolovoz. 

Za izvođača radova izabrana je firma Mevludin Commerc d.o.o. Iznos ugovorenih radova je 1.518.778,39 KM. Izvođenje javne rasvjete  povjereno je firmi Testingelektro d.o.o u vrijednosti 83.686, 59 KM.

Za dva mjeseca planirano je okončanje radova.

Urađeno je izmještanje gasovoda, vodovodnih cijevi promjera 100,150,200,400 milimetara, a urađeno je i izmještanje instalacija BH Telekoma i Elektrodistribucije. Trenutno se izvode radovi  na polaganju ivičnjaka  i pripremanju gornjeg sloja saobraćajnice i kružnog toka,  kao i priprema za asfaltiranje pješačkih staza.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije