Potpisan ugovor o dodjeli zemljišta za izgradnju Policijske uprave na Palama

Investicije / PROJEKTI

Potpisan ugovor o dodjeli zemljišta za izgradnju Policijske uprave na Palama

Lukač je istakao da će biti potrebno određeno vrijeme da se izgradi savremen objekat, koji će, kako kaže, riješiti položaj i sjedište Policijske uprave na Palama za cijelo Istočno Sarajevo.

05.11.2020. 09:07 / Izvor: SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i načelnik opštine Pala Boško Jugović potpisali su jučer ugovor kojim je ova lokalna zajednica dodijelila MUP-u Srpske zemljište za potrebe izgradnje savremenog objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Ministar Lukač je, nakon potpisivanja ugovora, rekao da je riječ o objektu od pet hiljada kvadratnih metara, da je završeno idejno rješenje, dok je glavni projekat u izradi i da se nadaju da će sljedeće godine obezbijediti sredstva kako bi gradnja počela.

Lukač je istakao da će biti potrebno određeno vrijeme da se izgradi savremen objekat, koji će, kako kaže, riješiti položaj i sjedište Policijske uprave na Palama za cijelo Istočno Sarajevo.

Ministar unutrašnjih poslova kaže da je sa načelnikom Jugovićem razgovarao o svim temama koje su bitne za ovu opštinu, te ukazao na posebno dobru saradnju između Policijske uprave Istočno Sarajevo i opštine Pale, što se ogleda i u projektima koje će zajedno realizovati u budućem periodu.

Lukač je naveo da je sa Jugovićem razgovarao i o izgradnji objekta policijske stanice na Jahorini jer je MUP-u veoma bitno da tamo imaju stanicu polcije, posebno u zimskom period ali i ljetnjem, s obzirom da na planini boravi mnogo turista.

"To je bukvalno jedan grad sa mnogo ljudi koji dolaze sa svih strana. Svi turisti u bilo kom turističkom centru žele da se osjećaju bezbjedno i zadatak naše policije je da im to obezbijedi. Uz pomoć opštine Pale i uz sve projekte svakao ćemo to uspjeti da uradimo", istakao je Lukač.

Jugović je rekao da se završava izrada projektne dokumentacije i svega što je potrebno da bi se počelo sa izgradnjom modernog objekta Policijske uprave, koji će finansirati MUP i Vlada Srpske.

On je naveo da je sa ministrom Lukačem razgovarao i o izgradnji objekta Policijske stanice na Jahorini.

"Jahorina se razvija svaki dan sve više, dolazi mnogo turista i policija je neophodna na planini. Obezbijedili smo određena sredstva i radimo projektnu dokumentaciju. Izgradnja objekta koštaće 500.000 KM", rekao je Jugović.

On je naveo da je sa Lukačom razgovarao i o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području Pala, da su analizirali situaciju u vezi pandemije virusa korona, kao i o radu inspekcijskih organa.

Jugović je dodao da je to bio samo jedan od sastanaka u nizu koji će doprinijeti daljoj saradnji MUP-a Srpske i lokalne uprave. Načelnik opštine Pale je pohvalio rad Policijske uprave Istočno Sarajevo na čelu sa načelnikom Branimirom Šehovcem.

"Mi smo tu da zajedno realizujemo sve projekte koji se tiču bezbjednosti i boljeg života građana opštine Pale", rekao je Jugović.

Tokom današnje posjete Palama Lukač je izjavio da sistem video-nadzora u ovoj lokalnoj zajednici dobro funkcioniše i daje dobre rezultate, te da će u narednom periodu biti proširen, s ciljem bolje bezbjednosti građana.

Lukač je naglasio da je, od kako je uspostavljen video-nadzor, više od 40 krivičnih djela na području Policijske uprave Istočno Sarajevo otkriveno upravo kroz istrage koristeći kamere raspoređene na čitavom području grada Istočno Sarajevo.

"To se pokazalo kao veoma dobro. Svakako ćemo nastaviti da nadograđujemo taj sistem, kao što radimo i u svim drugim opštinama širom Republike Srpske i sa drugim lokalnim zajednicama. To je veoma bitan segment za MUP, ali i za bezbjednost svih naših građana širom Srpske", rekao je Lukač novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem.

Ministar Lukač je posjetio i Policijsku upravu Istočno Sarajevo i na sastanku sa načelnikom Branimirom Šehovcem konstatovano da je stanje bezbjednosti na području Uprave zadovoljavajuće.

Lukač rekao je bio i u posjeti Sokocu i naveo je da policija na području te opštine veoma dobro radi svoj posao i da je stanje bezbjednosti na veoma zadovoljavajućem nivou.

Lukač je novinarima prilikom današnje posjete Policijskoj stanici Sokolac rekao da u toj lokalnoj zajednici nema težih krivičnih djela, nema stvari koje bi mogle da uznemire stanovništvo, te da policija veoma dobro radi svoj posao.

"Policija na Sokocu je dosta dobro opremljena i tehnički, sa vozilima i svim onim što je potrebno da bi mogla aktivno da radi svoj posao i bude servis građana, koji će moći u svakom trenutku da interveniše na njihov poziv, što se na Sokocu svaki dan intenzivno i radi", naveo je Lukač.

Posjeta Lukača Policijskoj stanici Sokolac, organizovana je u okviru obilaska Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Nakon posjete Policijskoj stanici na Sokocu, Lukač će posjetiti opštinu Vlasenica, gdje će razgovarati sa načelnikom te opštine Miroslavom Kraljevićem i obići mjesto izgradnje objekta Policijske stanice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije