Predstavljen projekat rekonstrukcije muzeja ZAVNOBiH-a

11.11.2020. 08:00 / Izvor: Akta.ba
Predstavljen projekat rekonstrukcije muzeja ZAVNOBiH-a

U prethodnom periodu urađena je projektna dokumentacija, što je bila i polazna osnova da se krene u izradu samog projekta.

Predstavnici Republičkog Zavoda za zaštitu kulturno – istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske predstavili su jučer u prostorijama opštine Mrkonjić Grad projekat za rekonstrukciju, adaptaciju i resturaciju muzeja ZAVNOBiH-a.

U prethodnom periodu urađena je projektna dokumentacija, što je bila i polazna osnova da se krene u izradu samog projekta.

Jasna Milešević direktorica Republičkog Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske   rekla je da su se sa načelnicom Aničić dogovorili da zajedno urade projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju muzeja ZAVNOBiH-a.

''Danas smo predstavili konačan projekat. Planirano je da uradimo kako enterijer tako i eksterijer objekta, a cilj nam je da vratimo sve od autentičnih predmeta koji su sačuvani, a oni koji nisu da uradimo vjerne replike'', rekla je Miloševićeva. Ona je dodala da žele da objekat vrate u vrijeme kada je bio izgrađen, bez ikakvih promjena.

Pomoć za obnovu muzeja očekuje se od Vlade Republike Srpske i sa nivoa BiH, te od međunarodnih donatora

Muzej ZAVNOBiH ima istorijsku vrijednost, on je kulturno – istorijski spomenik, a nalazi pod zaštitom BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije