Do ljeta pitka voda za 74 domaćinstva općine Centar

31.12.2020. 10:16 / Izvor: Akta.ba
Do ljeta pitka voda za 74 domaćinstva općine Centar

Na Poljinama 18 kuća nema nikako pitku vodu.

Baš kao i što je obećao u svom izbornom programu da će uredno vodosnabdijevanje biti najveći prioritet, načelnik Općine Centar Srđan Mandić je odmah po preuzimanju dužnosti pokrenuo aktivnosti na rješavanju problema u ovoj oblasti.

Načelnik Mandić zajedno sa direktorom KJKP "Vodovod i kanalizacija“ Enverom Hadžiahmetovićem obišao lokacije Poljina, Kromolja i dijela Alipašine ulice gdje stanovnici nemaju uredno vodosnabdijevanje.

Na Poljinama 18 kuća nema nikako pitku vodu. Načelnik Mandić je predložio, a direktor Hadžiahmetović se složio da se formira tim sastavljen od predstavnika Općine i „Vodovoda i kanalizacije“ koji će u narednih deset dana ponuditi rješenje za navedeno područje.

Na Kromolju postoji sistem koji su stanovnici izgradili vlastitim sredstvima, ali ne postoji odgovarajući hidrofleks koji će omogućiti uredno snabdijevanje vodom za 36 domaćinstava. I za ovaj problem je dogovoreno da se urgentno djeluje.

"Predstavnici Općine i „ViK“-a će naći rješenje za oba problema, a uz sve navedeno dat će nam finansijski i vremenski okvir. Ono što je definitivno je da se oba problema moraju riješiti i oni će biti i riješeni. Bitno je napomenuti da će oba rješenja biti privremena, ali dok se trajno ne riješi sistem vodosnabdijevanja ljudi na ovim područjima će imati vodu u kućama", naglasio je načelnik Mandić.

U kraku Alipašine ulice do broja 227 je dogovoreno da se uradi potpuna zamjena cijevi s obzirom da se trenutno voda distribuira preko azbestnih, te ugradnja potisne pumpe, a rok za završetak svih radova je ljeto 2021. godine. U ovoj ulici će po okončanju radova uredno vodosnabdijevanje dobiti 20 kuća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije