U planu izgradnja slobodne zone u Istočnom Sarajevu, pregovori s poznatim tržnim lancem

12.02.2021. 13:19 / Izvor: SRNA
U planu izgradnja slobodne zone u Istočnom Sarajevu, pregovori s poznatim tržnim lancem

Pokrenute aktivnosti sa stranim investitorima da na području opštine Istočno Novo Sarajevo bude izgrađena slobodna zona.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je da su pokrenute aktivnosti sa stranim investitorima da na području opštine Istočno Novo Sarajevo bude izgrađena slobodna zona.

"Iz domena Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa pokrenuli smo aktivnost sa inostranim investitorima da ponudimo opštinu Istočno Novo Sarajevo, gdje bi na nekoliko potencijalnih lokacija mogla biti izgrađena slobodna zona, koristeći sve infrastrukturne prednosti koje ima ova opština, odnosno grad Istočno Sarajevo", rekao je Košarac.

Nakon razgovora sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, Košarac je istakao da bi se na taj način moglo zaposliti nekoliko stotina ljudi, te dodao da je riječ o odgovornoj politici Ćosića da u privrednom smislu otvori ovaj grad. 

"U pregovorima smo da jedan od prepoznatljivih tržnih lanaca bude prisutan u Istočnom Sarajevu, za šta takođe postoji više lokacija. Vidjećemo na koji način, srazmjerno interesima rukovodstava tih kompanija, možemo da ponudimo Istočno Sarajevo kao dobro mjesto za investiranje", rekao je ministar spoljne trgovine.

Košarac je naveo da od međunarodnih finansijskih institucija u BiH treba tražiti da dođu u Istočno Sarajevo i da kroz projekte daju doprinos i podršku razvoju ovog grada. 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije