Tegeltija i Koč o izgradnji autoputa

19.02.2021. 08:07 / Izvor: Akta.ba
Tegeltija i Koč o izgradnji autoputa

Predsjedavajući Savjeta ministara istakao je u razgovoru sa turskim ambasadorom Haldunom Kočom da BiH najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora ima sa Turskom.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija istakao je u razgovoru sa turskim ambasadorom Haldunom Kočom da BiH najviše zaključenih i ratifikovanih ugovora ima sa Turskom, te ukazao na značaj aktivnosti ove zemlje na finansiranju auto-puta Beograd-Sarajevo.

Na sastanku u Sarajevu ocijenjeno je da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje, a Tegeltija je potencirao mogućnosti investiranja u sektore infrastrukture, poljoprivrede, energetike, turizma, kao i obrazovanja, zdravstva i prehrambene industrije u BiH.

Sagovornici su tokom oproštajne posjete turskog ambasadora razgovarali i o predstojećoj posjeti predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Turskoj sredinom marta, tokom koje će biti potpisano nekoliko sporazuma između dvije zemlje, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija i Koč su konstatovali da su odnosi BiH i Turske dobri i prijateljski i da postoji obostrani interes za kontinuirani razvoj saradnje u svim oblastima.

Predsjedavajući Savjeta ministara zahvalio je turskom ambasadoru na diplomatskom angažmanu u BiH i njegovom ličnom doprinosu u jačanju odnosa dvije zemlje i poželio mu uspjeh u nastavku diplomatske karijere. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije