Nastavak radova na izgradnji sportske dvorane na Laušu

19.03.2021. 08:34 / Izvor: Akta.ba
Nastavak radova na izgradnji sportske dvorane na Laušu

Nastavak radova na izgradnji sportske dvorane na Laušu, jednom od najvećih naselja našeg grada, uvršten je u program nove gradske administracije koja je Prijedlogom budžeta planirala 1.536.000 KM u tu svrhu.

Nastavak radova na izgradnji sportske dvorane na Laušu, jednom od najvećih naselja grada Banja Luka, uvršten je u program nove gradske administracije koja je Prijedlogom budžeta planirala 1.536.000 KM u tu svrhu.

Na nedavnom sastanku gradonačelnika Draška Stanivukovića sa predsjednikom Vlade Republike Srpske, Radovanom Viškovićem obećana je podrška Vlade RS u ovom projektu.

Kako ističe gradonačelnik, djeca školskog uzrasta iz ovog naselja već godinama nemaju uslove za održavanje časova fizičkog vaspitanja, niti adekvatne prostorije za održavanje treninga ili drugih sekcija.

Osim toga, nemaju ni uslove da svoje slobodno vrijeme poslije škole provode na igralištu školskog dvorišta družeći se sa svojim vršnjacima, što je ovaj projekat učinilo jednim od prioriteta Grada.

"Želimo obezbijediti optimalne uslove za nesmetano funkcionisanje, prije svega, nastavnog procesa u Osnovnoj školi "Sveti Sava", ali istovremeno omogućiti korištenje prostorija za brojne vannastavne aktivnosti kako bi se sportskim klubovima i sportistima u tom naselju obezbijedili što kvalitetniji uslovi za treninge", istakao je gradonačelnik Stanivuković.

Nova dvorana nalaziće se na lokaciji uz OŠ "Sveti Sava". Biće sagrađena od najsavremenijih materijala uz koje će se posebna pažnja posvetiti ispunjavanju uslova energetske efikasnosti koju zahtijevaju objekti ovakvog tipa.

Osim izgradnje novog dijela dvorane i vanjskog igrališta sa tribinama, planirana je rekonstrukcija postojećih prostorija suterena u kojima se nalaze pomoćna sala, svlačionice, ostava i sanitarni blok, te prizemlja što uključuje izgradnju novih svlačionica, sanitarnih čvorova, nastavničkog kabineta i neophodnih komunikacija, navodi se u saopćenju.

Fotografija: A. Čavić

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije