Olimpijski centar Jahorina ove sezone nastavlja u pravcu novih investicija

Investicije / PROJEKTI

Olimpijski centar Jahorina ove sezone nastavlja u pravcu novih investicija

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić poručio je danas da će Vlada Republike Srpske, kao i prethodnih godina, podržavati sve infrastrukturne projekte koji su važni za Jahorinu.

18.05.2021. 08:16 / Izvor: SRNA

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić poručio je danas da će Vlada Republike Srpske, kao i prethodnih godina, podržavati sve infrastrukturne projekte koji su važni za Jahorinu, posebno po pitanju izgradnje putne infrastrukture. 

Ćorić je rekao da putna infrastruktura nije u zavidnom stanju i oslikava jednu lošu sliku koja ne bi smjela da bude takva kakva jeste na Jahorini.

"Znajući za probleme koji postoje na planini krenuli smo sa aktivnostima", izjavio je Ćorić, koji je sa rukovodstvom Olimpijskog centra "Jahorina" Dejanom Ljevnaićem i Nedeljkom Elekom, te tehničkim direktorom "Puteva Republike Srpske" Slobodanom Šiljegovićem razgovarao o novim projektima i planovima za budućnost na olimpijskoj planini.

On je novinarima na Jahorini rekao je da su u toku radovi na kružnoj obilaznici koja polazi kod "osmica" i završava na dijelu puta koji vodi prema Prači.

Ćorić je rekao da će izgradnjom saobraćajnice, koja će predstavljati kružnu rutu, biti rasterećen ulaz na planinu i biti omogućeno lakše funkcionisanje saobraćaja.

Prema njegovim riječima, obišli su i izgradnju pješačkog mosta-pasarele, koja podrazumijeva olakšano i bezbjednije spajanje i prelazak skijaša sa dijela "Prača" na dio skijališta "Ogorjelica", a ubrzo će početi i radovi na rehabilitaciji puta Pale-Jahorina.

"Siguran sam da ćemo u narednom periodu razmišljati i o drugim infrastrukturnim projektima koji su neophodni na ovoj planini kako bi ona mogla u punom kapacitetu da pruži sve one dodatne sadržaje koje traže posjetioci. Planina Jahorina bilježi sjajne rezultate u svojoj istoriji", naglasio je Ćorić.

Ćorić je pohvalio rukovodstvo Olimpijskog centra koje ulaže sve napore u ovu planinu.

"Sigurno je da ovaj centar ima jasno definisane planove kako i u kom pravcu će razvijati Jahorinu u narednom periodu", ocijenio je Ćorić.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić istakao je da su projekti izgradnje pasarele i kružne saobraćajnice na ulazu u planinu veoma značajni, posebno zbog skijaša i turista.

"Zajedničkim radom i usklađivanjem projekata Olimpijskog centra, "Puteva Republike Srpske" i uz veliku podršku Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva dolazimo do zajedničkog cilja, a to je da Jahorina ide uzlaznom putanjom. Sve veći broj investitora se javlja da grade hotele", napomenuo je Ljevnaić.

Ljevnaić je rekao da Olimpijski centar i ove sezone nastavlja u pravcu novih investicija, od kojih je sigurno najznačajnija izgradnja gondole na "Poljicama", koja će biti najmodernija u Evropi, kapaciteta od 3.600 skijaša na čas, sa najnovijim kabinama i svjetlosnim efektima, kao i najmodernijim dizajnom.

Prema njegovim riječima, ona će skijaše prevoziti na sami vrh "Poljica", gdje će tunelom biti povezani sa Olimpijskim barom, biće izgrađena dva šestosjeda - kod hotela "Rajska dolina", a drugi na području opštine Trnovo.

On je naglasio da su započeti mnogi projekti, nakon kojih Jahorina neće biti prepoznatljiva po pitanju infrastrukture i skijanja.

Tehnički direktor "Puteva Republike Srpske" Slobodan Šiljegović rekao je da će ovo preduzeće, u skladu sa svojim planom poslovanja u ovoj godini, graditi i pasarelu u Olimpijskom centru, čija je vrijednost 1.500.000 KM, raspona 12 metara i širine 15 metara.

"Ono što je posebno bitno u projektu jeste izdavanje građevinske dozvole, nakon čega ćemo ući u proceduru sprovođenja javne nabavke. Zatim ćemo izabrati izvođača radova i započeti izgradnju. Mi smo ranije, a i ubuduće ćemo, podržavati sve razvojne projekte u Olimpijskom centru", naglasio je Šiljegović.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek zahvalio je Ćoriću i njegovim saradnicima za današnju posjetu, kao i predstavnicima "Puteva Republike Srpske", te istakao da je ovo danas samo nastavak jedne dobre saradnje koju ovaj centar ima sa Vladom Republike Srpske i svim ostalim javnim preduzećima.

"Ovo je prelomna godina u kojoj će Jahorina dostići neki, ne evropski, nego svjetski nivo", poručio je Elek.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije