Čavara: Ubrzati izgradnju brze ceste Lašva-Travnik-Jajce

Investicije / PROJEKTI

Čavara: Ubrzati izgradnju brze ceste Lašva-Travnik-Jajce

Sredstva su osigurana, izvođač radova je izabran, potrebno je riješiti imovinske odnose i onda se može početi s radovima.

26.05.2021. 08:47 / Izvor: Akta.ba

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara  u je Vitezu održao sastanak o temi "Izgradnja brze ceste Lašva - Travnik - Jajce, dionica kroz PC Vitez".

Sastanku su prisustvovali načelnik Općine Vitez Boris Marjanović, ravnatelj Javnog preduzeća "Ceste Federacije BiH" Ljubo Pravdić, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović te ravnatelj Kantonalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove KSB Stipica Oreč.

Čavara je istaknuo kako je sastanak održan s ciljem kontinuiranog praćenja aktivnosti na realizaciji tog projekta i otklanjanja poteškoća i određenih nejasnoća kroz dogovor svih sudionika uključenih u proces realizacije.

Tijekom sastanka posebice je razgovarano o procesu eksproprijacije zemljišta, te je istaknuto da ga je neophodno ubrzati, kako bi se što prije stvorili uvjeti za potpisivanje ugovora za izvođenje radova.

Obzirom da su u međuvremenu izvršene određene izmjene obuhvata eksproprijacije, također je zaključeno da je nužno provesti svu zakonsku proceduru za utvrđivanje općeg interesa, a trenutno se posvetiti postupku eksproprijacije na dijelovima dionice kod kojih je postupak eksproprijacije jasan i bez zapreka.

"Sredstva su osigurana, izvođač radova je izabran, potrebno je riješiti imovinske odnose i onda se može početi s radovima", istaknuto je na sastanku, saopćeno je iz Kabineta predsjednika FBiH.

PODIJELI:

TAGOVI:

Lašva-Travnik-Jajce

Brza cesta

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije