U Gradišci potpisani ugovori za izgradnju puteva vrijedni 880.000 KM

19.06.2021. 10:17 / Izvor: Glas Srpske
U Gradišci potpisani ugovori za izgradnju puteva vrijedni 880.000 KM

govore je potpisao gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i predstavnici preduzeća Hidro-kop i Kozaraputevi iz Banjaluke.

U Gradišci su u petak, 18. juna, potpisani ugovori o izgradnji sedam kilometara asfaltnih puteva u devet ruralnih mjesnih zajednica u vrijednosti 700.000 KM i završetku modernizacije Ulice Petra Pecije u vrijednosti od 180.000 KM.

Ugovore je potpisao gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić i predstavnici preduzeća Hidro-kop i Kozaraputevi iz Banjaluke.

Adžić je rekao da Gradska uprava nastavlja i ove godine sa izgradnjom saobraćajnica na teritoriji grada sa ciljem poboljšanja uslova života svih građana i stvaranja preduslova za privredni razvoj grada Gradiška.

"Sa predstavnicima Kozaraputeva smo potpisali ugovor o nastavku izgradnje Ulice Petra Pecije u vrijednosti od 180.000 KM. Izgled te ulice nam je ideja vodilja kako bi trebale izgledati sve gradske ulice, sa pješačkim i biciklističkim stazama. Sa predstavnicima preduzeća Hidro-kop potpisali smo ugovor o izgradnji sedam kilometara asfaltnih puteva u devet ruralnih mjesnih zajednica", rekao je Adžić.

Direktor firme Hidro-kop Radislav Babić rekao je da će ta kompanija asfaltirati lokalne i nekategorisane puteve na području Gradiške, da je vrijednost radova oko 700.000 KM i da je rok izgradnje 90 dana.

Direktor Kozaraputeva Dejan Gaković rekao je da radovi na završetku modernizacije Ulice Petra Pecije u dužini od oko 200 metara počinju sljedeće sedmice.

On je naveo da modernizacija podrazumjeva izgradnju pješačkih staza, oborinske kanalizacije i izmještanje postojeće javne rasvjete.

Kada je riječ o rekonstrukciji magistralnih puteva na području Gradiške, Adžić je rekao su uputili apel Putevima Republike Srpske da se magistralni put u Kruškiku uredi kako bi se konačno riješio taj problem.

On je dodao da prema informacijama iz Puteva Srpske postoji obećanje da će magistralni put od nadvožnjaka u Čatrnji do Kozarske Dubice biti rekonstruisan i da će ove godine biti raspisan tender za rekonstrukciju magistralnog puta Gradiška – Klašnice koji uključuje tri kružne raskrsnice.

"U planu je izgradnja kružne raskrsnice na lokaciji današnjeg Banjalučkog mosta, kao i dva kružna toka u Novoj Topoli", rekao je Adžić.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije