Počeli radovi u industrijskoj zoni "Celpak"​

07.09.2021. 13:44 / Izvor: SRNA
Počeli radovi u industrijskoj zoni 'Celpak'​

U ovoj industrijskoj zoni imaju slobodne još dvije parcele.

U industrijskoj zoni "Celpak" u Prijedoru danas je počeo završetak saobraćajnice C-106, što je projekat Grada, koji je sredstva obezbijedio preko Vlade Republike Srpske, a čija je vrijednost 840.000 KM.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović, koji je prisustvovao ozvaničenju početka radova, rekao je da je riječ o saobraćajnici koja prolazi kraj, uglavnom, stranih preduzeća koja zapošljavaju 200 radnika.  

"Njena izgradnja puno će značiti svima njima jer je riječ o uređenju kanalizacije i pristunih puteva do svake od njih i time ćemo trajno riješiti problem ovih investitora", izjavio je Pavlović novinarima.

On je podsjetio da je Grad Prijedor već bio potpisao ugovor za izgradnju ove saobraćajnice čiji je rok bio 20. april prošle godine i, budući da prethodna vlast nije ispoštovala rokove, prijetila je opasnost od sudskog spora.

"Mi smo u saradnji sa Vladom Republike Srpske odlučili da ovo završimo u korist preduzetnika i u korist svih radnika koji ovom saobraćajnicom dolaze na posao", rekao je Pavlović.

Inače, u ovoj industrijskoj zoni imaju slobodne još dvije parcele, od kojih je jedna od 9.000 metara kvadratnih dogovorena sa slovenačkim investitorima koja će u narednom periodu biti realizovana, a druga za jednog domaćeg investitora.

"Nakon toga se otvara industrijska zona u Aerodromskom naselju sa više od 100.000 metara kvadratnih, gdje su u pripremi projekti za infrastrukturu i gdje su u toku pregovori sa jednim italijanskim investitorom koji na prostoru od 40.000 metara kvadratnih planira zaposliti između 150 do 200 radnika", naveo je Pavlović.

On je napomenuo da će tu biti prostora za desetak manjih investitora, kao i da je u budućnosti u planu otvaranje industrijske zone Gornji Orlovci, na oko 50 hektara, ali nakon završetka postupka uređenja imovinskopravnih odnosa. 

Ognjen Marjanović, tehnički direktor preduzeća "Niskogradnja Marjanović", rekao je da je rok za izvođenje radova na saobraćajnici u industrijskoj zoni "Celpak", dužine 320 metara i širine osam metara sa trotoarom, 45 radnih dana.

"Što se tiče projekta, biće izvođeni radovi na podzemnim instalacijama, fekalna i oborinska kanalizacija, sa vodovodnim sistemom i gornjim slojem sa završnim asfaltnim zastorom", naveo je Marjanović.

Direktor firme "Roundliner BH
" Osman Džamastagić izjavio je da firma ima trenutno 118 zaposlenih koji su bili suočeni sa problemom nedostatka kanalizacije.

"Osim toga, ova aktivnost je veoma dobro odjeknula kod njemačkog investitora jer mi naše proizvode izvozimo i van granica BiH, odnosno svakodnevno ovdje imamo šest kamiona koji dovoze sirovinu ili odvoze robu", rekao je Džamastagić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije