U subotu početak izgradnje autoputa Banjaluka-Prijedor

03.11.2021. 07:31 / Izvor: SRNA
Milorad Dodik

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će u subotu, 6. novembra, početi izgradnja autoputa Banjaluka-Prijedor.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će u subotu, 6. novembra, početi izgradnja autoputa Banjaluka-Prijedor i istakao da će naredne godine u RS biti uloženo 500 miliona KM za infrastrukturne projekate.

"Važno je da smo zajedno i da možemo da realizujemo značajne projekte u lokalnim zajednicama. Godinama je traženo da bude završena saobraćajnica Saračica-Čokorska polja i sada možemo biti zadovoljni", rekao je Dodik u obraćanju, nakon što je otvorio ovu obnovljenu saobraćajnicu u Banjaluci.

On je istakao da je sredstva za navedenu saobraćajnicu izdvojila Vlada Republike Srpske.

"Veoma je lijepo biti sa vama ovdje i kada u izazovnim vremenima realizujemo važne projekte. Naredne godine uložićemo 150 do 200 miliona KM u izgradnju i obnovu magistralnih puteva u RS, a sve snage smo usmjerili da sagradimo autoput od Doboja do Bijeljine kako bi se povezali sa Beogradom", kaže Dodik.

On je ocijenio da Banjaluka, kao najveći grad RS, zaslužuje da funkcioniše nesmetano.

"Republika Srpska kvalitetno funkcioniše, a penzije i plate uredno ćemo isplaćivati. Plate ćemo povećati početkom naredne godine i sigurno je da nemamo izazova", istakao je Dodik. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije