Sredstva Vlade RS za puteve i proizvodnu halu u Potočarima

09.11.2021. 08:30 / Izvor: SRNA
vlada RS

Treći projekat za koji su odobrena sredstva Vlade Republike Srpske je sufinansiranje kupovine hale za otvaranje jednog proizvodnog pogona u Potočarima.

"Opština Srebrenica kandidovala je tri projekta za finansiranje sredstvima Vlade Republike Srpske za koja je odobreno 565.561 KM", saopšteno je iz kabineta načelnika ove lokalne zajednice Mladena Grujičića.

U saopštenju se navodi da je 200.000 KM predviđeno za uređenje i asfaltiranje 2,6 kilometara puta od rudnika i stambene kolonije "Sase" do istoimenog sela i srednjovjekovnog manastira Svete Trojice.

Za izgradnju i asfaltiranje puta od Jadra do sela i manastira Pokrova Presvete Bogorodice u Karnu odobreno je 265.561 KM.

Treći projekat za koji su odobrena sredstva Vlade Republike Srpske je sufinansiranje kupovine hale za otvaranje jednog proizvodnog pogona u Potočarima, što će omogućiti otvaranje nekoliko desetina radnih mjesta.

Vlada Republike Srpske izdvojila je ukupno 27,8 miliona KM za investiranje u lokalne zajednice širom RS, s tim da je iznos za jednu opštinu ograničen na milion KM.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je ranije da je to program koji traje nekoliko mjeseci i da je bio otvoren javni poziv za lokalne zajednice koje su kandidovale svoje projekte.

On je naglasio da je veoma značajno da taj novac ne ide u budžete lokalnih zajednica, već Vlada uplaćuje sredstva direktno izvođaču radova. 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije