Bh. kompanija predstavlja novo vozilo i gradi fabriku za 300 radnika

05.01.2022. 12:49 / Izvor: Glas Srpske
Tehnički remont Bratunac

Kompanija "Tehnički remont Bratunac" najavljuje da bi iz njenih hangara na proljeće trebalo da izađe novo vozilo "Vihor".

Kompanija "Tehnički remont Bratunac" najavljuje da bi iz njenih hangara na proljeće trebalo da izađe novo vozilo "Vihor".

Istakao je to za "Glas Srpske" direktor i vlasnik kompanije "Tehnički remont Bratunac" (TRB) Slavenko Ristić, naglasivši da povećanje obima posla, usavršavanje proizvoda i osvajanje novih tržišta ostaju primarni cilj ovog preduzeća i u ovoj godini.

Naglasio je da tim TRB-a predano radi na projektu "Vihor" da bio istoimeno vozilo bilo predstavljeno u aprilu.

"Riječ je o sasvim novom vozilu. "Despot" je protivminsko, borbeno, multifukcionalno vozilo teško 14 tona, dok će novo vozilo koje razvijamo biti teško do šest tona. Ono će biti mnogo lakše i mobilnije i nadam se da će naći primjenu u policiji, ne samo kod nas, već širom svijeta", rekao je Ristić.

Dodao je da za ovu godinu pripremaju i drugu generaciju pištolja "RS9 vampir". Iza ove kompanije je izazovna, ali veoma uspješna godina.

"Na sajmu u Egiptu pokazali smo se u najboljem svjetlu. Prvi put smo naše vozilo "Despot" prestavili izvan granica Balkana. Osvojili smo nova tržišta i dogovorili se o poslovima s novim klijentima", istakao je Ristić.

Govoreći o izgradnji fabrike namjenske industrije na području Banjaluke, Ristić je rekao da bi sva dokumenta trebalo da budu spremna do kraja mjeseca, a nakon toga trebalo bi da počne izgradnja i opremanje objekta za liniju za proizvodnju municije namijenjene inostranom tržištu.

"Projekat je završen. Riječ je o još jednoj liniji za proizvodnju municije. S obzirom na to da je iz dana u dan sve veća potražnja u svijetu za municijom odlučili smo da zajedno sa Vladom RS investiramo u tu oblast. Tražimo adekvatnu lokaciju u okolini Banjaluke, radnu snagu već imamo osposobljenu. Nadam se da ćemo zaposliti oko 300 radnika. Projekat traje dvije godine, tako da ukoliko sve bude išlo po planu, u januaru 2024. godine bi počela proizvodnja", pojasnio je Ristić.

U ovoj kompaniji konstantno imaju otvorene konkurse za zapošljavanje, a Ristić naglašava da im je potrebna kvalitetna radna snaga, jer to je resurs bez kojeg nema uspjeha.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije