Kod novog mosta Bratoljub u planu bescarinska zona

12.02.2022. 09:05 / Izvor: Akta.ba
bratoljub

Јoš jedna investicija vlada Republike Srpske i Srbije i opštine Bratunac - kod novog mosta Bratoljub biće izgrađena bescarinska zona.

Јoš jedna investicija vlada Republike Srpske i Srbije i opštine Bratunac - kod novog mosta Bratoljub biće izgrađena bescarinska zona. Gradit će se na destine proizvodnih i prerađivačkih kapaciteta, javlja RTRS.

Bescarinska zona vrlo je ambiciozan projekat opštine, gdje će, kako se planira, biti otvoreno nekoliko fabrika i tržnih centara.

"Ideja je da upravo ova zona, zajedno sa novim graničnim prelazom i mostom, bude nosilac razvoja Srednjeg Podrinja. Pored regulacionog plana koji urađen za tu zonu i odluke Vlade RS o utvrđivanju opšteg interesa, imamo urađene i elaborate koji su potrebni za to i raspisan je javni poziv za izradu glavnog projekta. Planiramo da se u toku ove godine uradi kompletna infrastuktura, a ona obuvata elektifikaciju zone, ulice, vodovod, kanalizaciju i sve ono što je potrebno da se obezbijedii privrednim subjektima", kazao je Rankić

Već su potpisani predugovori za izgradnju proizvodnih pogona. Vlada Republike Srpske prepoznala je značaj ove investicije i učestvovat će u realizaciji projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije