Ruska kompanija zainteresovana za modernizaciju željeznica u RS

12.02.2022. 09:13 / Izvor: Akta.ba
Predstavnici ruske kompanije

Predstavnici ruske kompanije "Sinera Transport Machines" iskazali su interesovanje za saradnju u oblasti razvoja i modernizacije željezničkog sektora na prostoru RS.

Predstavnici ruske kompanije "Sinera Transport Machines" koja se bavi proizvodnjom, prodajom i održavanjem željezničke opreme i dizel industrijskih postrojenja, na sastanku održanom u Banjaluci sa ministrom saobraćaja i Veza RS Nedeljkom Ćorićem i vršiocem dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske Željkom Radićem, iskazali su interesovanje za saradnju u oblasti razvoja i modernizacije željezničkog sektora na prostoru Republike Srpske, saopćeno je.

Na sastanku su predstavljene potrebe Željeznica Republike Srpske u oblasti obnove i modernizacije infrastrukture, voznih i vučenih sredstava kao i radioničkih kapaciteta. Razgovarano je o mogućnostima uspostavljanja međusobne saradnje, planiranim projektima i potencijalnim rješenjima i modelima finansiranja.

Predstavljajući svoje mogućnosti i proizvodni portfolio kompanije "Sinera Transport Machines" u Banjaluci je dogovorena posjeta ruske delegacije Željeznicama Republike Srpske u narednom periodu, kako bi se precizno, uvidom u prioritetne potrebe ŽRS uvidjele mogućnosti realizacije buduće saradnje.

Sastanku u Banjaluci prisustvovali su i predstavnici Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Zajednički stav svih učesnika radnog sastanka u Banjaluci izražen je kroz zadovoljstvo i interesovanje potencijalnih partnera, kroz buduća nastojanja da se saradnja u oblasti obnove i modernizacije Željeznica Republike Srpske, ukoliko se obezbijede neophodni uslovi uspostavi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije