Kreće gradnja objekta Doma zdravlja u Stanarima, posao vrijedan 3,75 miliona KM

04.04.2022. 10:17 / Izvor: Akta.ba
izgradnja doma zdravlja

Ukupna vrijednost radova je 3.753.647,35 KM sa PDV-om, a izvođač se ugovorom obavezao da će izvršiti svoje obaveze u roku od 14 mjeseci.

Načelnik Opštine, gospodin Radojica Ćelić potpisao je Ugovor o izvođenju radova sa ovlaštenim predstavnikom grupe ponuđača „Građ-promet“, gospodinom Milošem Savićem.

Predmet ugovora je projektovanje i izgradnja novog objekta JZU Dom zdravlja po principu „ključ u ruke“, a koji se sastoji od izrade projektne/tehničke dokumentacije i nacrta, izvođenja građevinskih i građevinsko-zanatskih radova na objektu, izgradnje vodovoda i kanalizacije, mašinske i elektro instalacije te vanjskog uređenja.

Ugovorom su definisane obaveze izvođača radova, između ostalog da izradi projektnu dokumentaciju sa svim njenim potrebnim dijelovima i prilozima, kao i obaveze Opštine, kao naručioca radova, da obezbijede sve neophodne uslove i dozvole za početak radova na izgradnji samog objekta Doma zdravlja.

"Potpisivanjem ovog Ugovora ispunjava se jedno od predizbornih obećanja koje sam dao tokom svoje kampanje, a to je obnavljanje kompletnog zdravstvenog sistema na području opštine Stanari u cilju pružanja adekvatne zdravstvene zaštite svim stanovnicima naše lokalne zajednice. Važno je napomenuti da se uporedo sa ovim projektom, bavimo i drugim projektima od značaja za opštinu, kao što je izgradnja vodovoda. Skupština opštine Stanari, na posljednjoj održanoj sjednici dala je ovlaštenje meni, kao načelniku da pokrenemo proces oko raspisivanja tendera i svega ostalog za izgradnju vodovoda na području opštine Stanari. U pripremi je javni konkurs za izbor izvođača radova. U toku je Faza 2 projekta vanjskog uređenja Poslovne zone „Termoelektrana“ čijim završetkom će se steći uslovi za izdavanje upotrebnih dozvola investitorima koji su iskazali interes za otvaranje proizvodnih pogona. Takođe, u toku je tender za izgradnju putne poddionice Cvrtkovci centar-prema Ilovi u dužini od 802 metra; projekat je obezbijeđen, u prvoj fazi ćemo raditi izgradnju do asfaltiranja. U toku je tender i za izgradnju poligona u Mjesnoj zajednici Jelanjska, jedinu mjesnu zajednicu čija škola nije imala poligon, kao i čitav niz drugih projekata od važnosti za opštinu“, izjavio je načelnik Opštine, gospodin Radojica Ćelić.

U ime Opštinske uprave potpisivanju Ugovora prisustvovali su i načelnik Odjeljenja za privredu i finansije, gospodin Ljubiša Stanković, direktor JZU Doma zdravlja Stanari, gospodin Slaven Jerinić.

"Izgradnjom novog objekta Doma zdravlja stvoriće se mnogo bolji uslovi za stanovništvo naše lokalne zajednice, samim tim što će se nalaziti u centru Stanara i biće naslonjen na magistralni put, što će građanima biti olakšanje. U pitanju je savremeni zdravstveni objekat koji će se sastojati od prizemlja i dva sprata u kojem će biti smještena služba hitne medicinske pomoći, RTG i UZV dijagnostika, biohemijska laboratorija, porodična medicina, ginekologija, pedijatrija, stomatologija, specijalističke službe, higijensko-epidemiološka služba, centar za mentalno zdravlje i apoteka. Osim toga, ova zdravstvena ustanova biće opremljena najsavremenijim ultrazvučnim aparatima, rendgen uređajima i drugom neophodnom opremom“, istakao je direktor Doma zdravlja, gospodin Slaven Jerinić.

Ukupna vrijednost radova je 3.753.647,35 KM sa PDV-om, a izvođač se ugovorom obavezao da će izvršiti svoje obaveze u roku od 14 mjeseci, koliko će i trajati dvije faze radova.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije