Potpisan ugovor za dvije faze radova na vodovodnom sistemu opštine Stanari

04.10.2022. 10:54 / Izvor: Akta.ba
stanari

Načelnik Opštine Stanari Radojica Ćelić potpisao je ugovor o izgradnji objekata vodovodnog sistema na području opštine Stanari sa grupom ponuđača čiji je predstavnik firma Geokop iz Dervente.

Načelnik Opštine Stanari Radojica Ćelić potpisao je ugovor o izgradnji objekata vodovodnog sistema na području opštine Stanari sa grupom ponuđača čiji je predstavnik firma Geokop iz Dervente.

Ugovor je potpisan za dvije od ukupno tri faze izgradnje vodovoda na području opštine Stanari.

Riječ je o kapitalnom projekatu koji će se sprovoditi u tri faze i koji će koštati od 15 do 20 miliona KM, a njegovom realizacijom područje opštine biće snabdjeveno pitkom vodom, navedeno je iz  Opštinske uprave.

"Potpisao sam ugovor za izgradnju vodovoda na području opštine Stanari čije će dvije faze koštati 7,3 miliona KM. Aktivni radovi će trajati oko 10 mjeseci, koliko je i definisano ugovorom, pod uslovom da nas vrijeme posluži, tako da će ovaj projekat da zaživi do jula naredne godine. Zahvaljujući donatorskim sredstvima iz Republike Srbije, Opština će ubrzo raspisati i naredni tender, kako bi se nastavila i treća faza izgradnje vodovoda. Mi ćemo se truditi da aktiviramo i donatorska sredstva međunarodnih nevladinih organizacija kojima ćemo uputiti pismo namjere. Smatram da je pored izgradnje objekta doma zdravlja vodovod najbitniji projekat za svo stanovništvo naše opštine", izjavio je načelnik opštine Radojica Ćelić.

Predsjednik Skupštine opštine Denis Stevanović naglasio je da je dio sredstava za izgradnju vodovoda planiran u ovom budžetu, a dio će biti obezbijeđen rebalansom budžeta.

Prije potpisivanja ugovora, građanima je predstavljen projekat vodovoda u prostorijama Centra za kulturu. Prvom fazom izvođenja radova planirana je izgradnja cjevovoda za Ostružnju Gornju, Ostružnju Donju, Raškovce i Stanare Centar, dok bi drugom fazom navedeni cjevovod prošao kroz visinski dio Stanara, Ljeb i Osredak.

Trećom fazom izvođenja radova obuhvaćena su preostale mjesne zajednice: Cerovica, Radnja Donja, Dragalovci, Brestovo, Mitrovići, Cvrtkovci i Jelanjaska

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije