javna rasvjeta

Investicije / PROJEKTI

Dva miliona KM za rekonstrukciju javne rasvjete u KS

Rekonstrukcija javne rasvjete u Kantonu Sarajevo će biti osnova i za realizaciju projekta "Pametni grad".

23.06.2022. 11:32 / Izvor: Akta.ba

Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo osiguralo je dva miliona maraka za implementaciju projekta „Rekonstrukcija javne rasvjete u Kantonu Sarajevo“, a u okviru  Zelenog ekonomskog razvoja kojeg finansira Švedska.

Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost na potpisivanje Sporazuma o finansiranju ovog projekta  između pomenutog Ministarstva i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

Navedenim Sporazumom precizirano je da će Švedska, putem UNDP-a, finansijski učestvovati u ovom projektu sa sredstvima u iznosu od 280.000 KM, tako da će ukupna sredstva za realizaciju ovog projekta iznositi 2.280.000 KM.

"Rekonstrukcija javne rasvjete u Kantonu Sarajevo će biti  osnova i za realizaciju projekta "Pametni grad", gdje će osim rasvjete biti instalirani i moduli koji obuhvataju instalaciju kamera,  mjernih instrumenata, senzora, wifi uređaja i dr. U ovoj fazi projekat će obuhvatiti rekonstrukciju postojećih i instaliranje dodatnih led rasvjetnih tijela na trasama gradskog trolejbuskog (Dobrinja-Trg Austrije i Sutjeska-Vogošća) i tramvajskog saobraćaja (Ilidža-Stari Grad-Ilidža). Realizacija ove faze projekta se očekuje do kraja 2022. godine", rekao je resorni ministar Enver Hadžiahmetović.

PODIJELI:

TAGOVI:

#javna rasvjeta

#Kanton Sarajevo

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije