Utvrđen javni interes za izgradnju dionice autoceste Konjic - tunel Prenj

23.06.2022. 13:38 / Izvor: Akta.ba
VLADA FBIH

Vlada FBiH donijela je Odluku kojom utvrđuje da je izgradnja autoceste na Koridoru Vc, dionica Konjic - tunel Prenj, u dužini od 11 km, od javnog interesa za Federaciju BiH.

Vlada FBiH donijela je Odluku kojom utvrđuje da je izgradnja autoceste na Koridoru Vc, dionica Konjic - tunel Prenj, u dužini od 11 km, od javnog interesa za Federaciju BiH.

Utvrđeno je i da je JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar korisnik eksproprijacije nekretnina potrebnih za izgradnju ovog objekta, te mu je naloženo pokretanje postupka eksproprijacije.

Sredstva za realizaciju ove odluke obezbjedit će Autoceste FBiH, a za njenu realizaciju zaduženi su Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i Autoceste FBiH, svako u okviru svojih zakonom utvrđenih nadležnosti.

Donošenje Odluke bilo je potrebno kako bi se omogućilo pokretanje postupka eksproprijacije nekretnina na dionici Konjic - tunel Prenj, što je ujedno i preduslov za realizaciju ovog projekta.

Vlada je danas, također, dopunila odluke o davanju saglasnosti za korištenje zemljišnih čestica javnog dobra za potrebe izgradnje autoceste na Koridoru Vc za dionice Nemila - Poprikuše, Putnikovo Brdo - Medakovo i Mostar jug - Buna, poddionica Mostar jug - tunel Kvanj.

"Ovo je učinjeno na inicijativu Autocesta FBiH kako bi im bio omogućen nesmetan ulazak u posjed i početak radova na ovim dionicama. Dopune odluka omogućavaju poduzimanje daljnjih radnji za realizaciju ovih infrastrukturnih projekata", saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije