U Foči će se graditi zgrada za mlade bračne parove, traži se investitor

24.06.2022. 11:07 / Izvor: Akta.ba
zgrada

U opštini Foča će se graditi zgrada za mlade bračne parove, saznaje Akta.ba.

U opštini Foča će se graditi zgrada za mlade bračne parove, saznaje Akta.ba.

Naime, načelnik Milan Vukadinović je objavio javni poziv za prodaju građevinske parcele i izbor investitora za izgradnju objekta zgrade. 

"Opština Foča objavlјuje javni poziv za prodaju građevinske parcele označene kao k.č. broj: 521/50 k.o. Foča “Svetosavska” pašnjak,1 klase,u površini od 1005 m2 a radi izgradnje zgrade za mlade bračne parove na istoj. Početna prodajna cijena nekretnine iz tačke i ovog poziva koju je utvrdio ovlašćeni vještak građevinske struke iznosi 60.300,00 KM", navedeno je u javnom pozivu. 

Opština Foča pored građevinske parcele prodaje i Idejno rješenje zgrade za mlade bračne parove.

"Glavni projekat treba biti urađen u svemu u skladu sa tehničkim opisom iz Idejnog rješenja i tehničkim propisima za ovu vrstu objekata i za isti je potrebno da investitor pribavi saglasnost Opštine Foča", naveli su. 

Da podsjetimo, pored ove zgrade u planu je izgradnja staračkog doma, zatim uređenje rafting oblasti, kao i obaloutvrde koje su problem.

Vukadinović je rekao da je ministra finansija informisao o kapitalnim projektima koji su započeti ili će biti započeti u narednom periodu.

"Neke od tih investicija završićemo u ovoj godini, a za neke očekujemo pomoć Vlade, kao što je gradnja staračkog doma i zgrade za mlade bračne parove. Očekujemo pomoć u oblasti raftinga, odnosno asfaltiranje puta desnom obalom Tare, a proglašenje Parka prirode Tara, uz obećanje Vlade, imaćemo do kraja ljeta, čime ćemo postići iskorak u toj oblasti", rekao je Vukadinović.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije