Investicije u Trnovo vrijedne 1.641.640 KM

06.07.2022. 08:05 / Izvor: SRNA
Trnovo

Opština Trnovo uložiće 1.641.640 KM u kapitalne projekte čija je realizacija planirana u ovoj godini.

Opština Trnovo uložiće 1.641.640 KM u kapitalne projekte čija je realizacija planirana u ovoj godini.

Savjetnik načelnika opštine Trnovo Ognjen Vasić rekao je Srni da se rade putevi prema selu Milje, putevi u Kijevu prema zaseocima Batići i Oglavak, kao i pristupni put gradskom groblju, te javna rasvjeta u Kijevu - Jablanica dva, a u toku je i izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju fasade na Veterinarskoj stanici.

On je rekao da se na Jahorini radi potporni zid, rezovoar i vodovodna mreža, kao i saobraćajnica.

Vasić je naglasio da je budžetskim sredstvima opštine već završeno šest projekata, među kojima su asfaltiranje Ulice braće Divljan, izgradnja javne rasvjete "Pilana - Širokari" i za selo Oglavak, sanacija krova stambene zgrade kod Centra za kulturu, adaptacija prostorija Društvenog centra, rekonstrukcija zgrade obdaništa sa kompletnom opremom i igračkama, te postavljanje rigips ploča u fiskulturnoj sali Osnovne škole "Sveti Sava".

On je istakao da je u januaru otvoren i šestosjed na Jahorini, čija je dužina 600 metara, kapaciteta 2.400 skijaša na sat, a koji je koštao 30.000.000 KM.

"Ovom investicijom Trnovo se stavlja na turističku mapu Republike Srpske, pa i šire. Ovom investicijom povećala se i cijena nekretnina na Jahorini oko 2.200 evra po metru kvadratnom, od čega će i opština Trnovo imati značajan priliv sredstava od poreza na nepokretnosti", rekao je Vasić.

Vasić je naveo da je Vlada Republike Srpske uložila 200.000 KM za lokalnu infrastrukturu koja uključuje putnu komunikaciju i izgradnju fekalne kanalizacije.

Vesić je rekao da je i grad Istočno Sarajevo uložio 150.000 KM za kupovinu i adaptaciju zemljišta za potrebe vatrogasnog društva u Trnovu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije