Saglasnost za korištenje zemljišnih čestica za potrebe izgradnje autoceste

28.07.2022. 14:57 / Izvor: Akta.ba
Vlada

Federalna vlada je, za potrebe izgradnje autoceste na Koridoru Vc, dionica Donja Gračanica - Nemila, poddionica Vranduk - Ponirak, dala saglasnost za korištenje još dvije zemljišne čestice označene kao javno dobro.

Federalna vlada je, za potrebe izgradnje autoceste na Koridoru Vc, dionica Donja Gračanica - Nemila, poddionica Vranduk - Ponirak, dala saglasnost za korištenje još dvije zemljišne čestice označene kao javno dobro. Status ovih zemljišnih čestica ostaje nepromijenjen i ostaju upisane u zemljišno-knjižnu evidenciju kao javno dobro.

Saglasnost za ulazak u posjed i izvođenje zahvata na ove dvije nekretnine daje se JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar, radi izgradnje autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Donja Gračanica - Nemila, poddionica Vranduk - Ponirak, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Davanjem na korištenje zemljišnih čestica uređuju se stvarno-pravni odnosi između Federacije BiH i JP Autoceste F BiH d.o.o. Mostar.

Kako je obrazloženo, u toku gradnje poddionice Vranduk - Ponirak došlo je do proširenja trase, zbog čega su izrađeni elaborati potpune eksproprijacije zemljišta za potrebe izgradnje autoceste.

Također, pojavila se i potreba za odlaganjem materijala iz iskopa (deponija).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije