Pogledajte kako izgleda drvena pješačka staza uz jezero na Stojčevcu

09.08.2022. 15:12 / Izvor: Akta.ba

Nedavno su na Stojčevcu instalirane i sprave za treniranje, a posljednji u nizu sadržaja je staza uz jezero koja se proteže od nekadašnjeg ugostiteljskog objekta.

Nakon što je humanitarnom trkom Stojčevac 5K i koncertom Harija Mata Harija 25. juna ove godine svečano otvoreno Stojčevac, ali i ljetna turistička sezona u Kantonu Sarajevo, na izletištu podno Igmana sve je više posjetilaca, ali i sadržaja.

Od mjesta koje je bilo sinonim za zapuštenost i prepuštenost zubu vremena, Stojčevac je u kratkom periodu postao mjesto koje Ilidžanci, Sarajlije i turisti posjećuju sve češće.

Nedavno su na Stojčevcu instalirane i sprave za treniranje, a posljednji u nizu sadržaja je staza uz jezero koja se proteže od nekadašnjeg ugostiteljskog objekta pa sve to puta koji vodi ka izvoru koji puni jezero.

Staza

Izgradnjom ove staze, koju realizuje KJU za zaštićena prirodna područja Sarajevo počela je druga faza revitalizacije Stojčevca.

"Dokazano je da to što se o lokalitetu Stojčevca nije brinulo skoro 30 godina nije razlog da se ovoj zelenoj oazi ne vrati stari sjaj, a staza je tek jedan od novi sadržaja, instalacija i postavljanje novih slijedi uskoro", saopćili su iz Općine Ilidža.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije