Druga faza: Za potrebe izgradnje "Turističkog kompleksa Zelengora 2" prodaje se još 100 parcela

12.08.2022. 11:09 / Izvor: Akta.ba
zelengora

Načelnik Opštine Kalonovik oglasio je prodaju neizgrađenog građevinskog zemlјišta putem usmenog javnog nadmetanja-licitacije u okviru Regulacionog plana "Turističkog kompleksa Zelengora 2".

Načelnik Opštine Kalonovik oglasio je prodaju neizgrađenog građevinskog zemlјišta putem usmenog javnog nadmetanja-licitacije u okviru Regulacionog plana “Turističkog kompleksa Zelengora 2", saznaje Akta.ba.

Riječ je o prodaji 100 parcela površine od 199 m2 do 1.906,90 m2, a cijene parcela se kreću 25 do 100,00 KM/m2.

Zemljište koje se prodaje predviđeno je izgradnju vikend kuća i objekata pratećeg sadržaja za turizam i ovo je druga faza prodaje.

Prodaja neizgrađenog građevinskog zemlјišta izvršit će se putem usmenog javnog nadmetanja - licitacijom koja će se održati dana 01.09.2022. godine u zgradi opštine Kalinovik, sala na spratu sa početkom u 10,00 časova i to za prvih 50 parcela dok će se za ostalih 50 parcela licitacija održati dana 02.09.2022. godine takođe sa početkom u 10,00 časova.

Pravo učestvovanja u postupku licitacije imaju pravna i fizička lica koja u skladu sa zakonom mogu biti nosioci prava svojine na nepokretnostima u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini.

Rok za podnošenje prijave za učešće sa dokazom za uplaćenom kaucijom podnose se zaklјučno sa 31.08. i 01.09.2022. godine.

Podsjećamo, Načelnik opštine Kalinovik Radomir Sladoje nedavno je rekao je da će pokretanje investicionog ciklusa na Zelengori doprinijeti razvoju ove lokalne zajednice, čiji je likvidnost budžeta dobra zahvaljujući prihodima otvarenim kroz raspolaganje sopstvenim resursima.

On je istakao da je pokretanje investicionog ciklusa, odnosno izgradnja turističkog kompleksa na Zelengori u toku i do sada je prodato 35 lokacija u prvoj fazi prodaje.

“Do sada smo uradili dva regulaciona plana sa dvije faze. U prvoj fazi su ove lokacije koje su već prodate, a prodaja lokacija u okviru druge faze trebalo bi da počne uskoro i očekujemo da će i to biti uspješno realizovano i da ćemo napuniti budžet i više nego što smo planirali”, istakao je Sladoje.

On je dodao da je završena i opremljena planinarska kuća na Zelengori koju će koristiti opština, odnosno Turistička organizacija. Na ovoj lokaciji do sada je završen projekat elektrifikacije kao i uvođenje primarne vodovodne i kanalizacione mreže sa bio prečišćivačem. Takođe, završen je elaborat modernizacije saobraćajnice od Kalinovika do Zelengore.

I.R

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije