Vlada RS dala saglasnost za gradnju novog ski centra na Manjači

16.08.2022. 10:35 / Izvor: Akta.ba
manjača

Vlada RS usvojila je na jučerašnjoj sjednici Informaciju o gradnji ski centra Manjača, te zadužila resorne organe za realizaciju zaključka o obezbjeđenju finansijskih sredstava.

Vlada RS usvojila je na jučerašnjoj sjednici Informaciju o gradnji ski centra Manjača, te zadužila resorne organe za realizaciju zaključka o obezbjeđenju finansijskih sredstava.

Procijenjena vrijednost projekta je 53.360.000 KM bez PDV-a koja se odnosi na troškove projektovanja i izgradnje ski centra koji će se nalaziti u blizini Mrkonjić Grada.

Planirana površina ski centra odnosi se najvećim dijelom na površine koje zauzimaju ski-staze, čija ukupna površina iznosi 75.000 metara kvadratnih, zatim instalacije i ljetni sadržaj.

Prema planiranom rješenju ski centra Manjača predviđen je jedan isklopivi šestosjed, pokretna traka, dvije osnježene ski staze, sistem za osnježavanje sa jezerom, osvjetljenje staza, ambulanta, biciklistička i šetačka staza, upravna zgrada, parking i drugi prateći sadržaj.

Ranije je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH najavio je da počinje izgradnja ski-centra na Manjači.

"Počinjemo izgradnju ski-centra na Manjači. Olimpijski centar "Jahorina" i Vlada Republike Srpske obezbijediće 53 miliona KM za izgradnju ovog ski-centra na koji se veoma dugo čeka", naveo je Dodik na Twitteru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije