Na Sokocu će se realizirati nekoliko značajnih projekata

25.08.2022. 08:11 / Izvor: Akta.ba
sokolac

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, razgovarao je u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom o rekonstrukciji glavne saobraćajnice u Sokocu.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Ljubiša Ćosić, razgovarao je u Gradskoj upravi Istočno Sarajevo sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom o rekonstrukciji glavne saobraćajnice u Sokocu, zajedničkoj kupovini objekta autobuske stanice, te realizaciji projekta izgradnje kanalizacionog kolektora u Knežini.

"Danas smo se definitivno dogovorili da zajednički podržimo projekat koji je već kandidovan, a odnosi se na rekonstrukciju glavne saobraćajnice u Sokocu, vrijednosti 300.000 KM“, istakao je Ćosić i dodao da očekuje da će Gradska uprava u narednih mjesec dana raspisati javni tender za realizaciju ovog projekta.

Ćosić je rekao da su Gradska uprava Istočno Sarajevo i opština Sokolac iskazale interes da objekat autobuske stanice zajednički kupe, čime bi se riješio problem stacionarnog saobraćaja u Sokocu, te dodao da se nada da će u narednim danima napraviti konačan dogovor sa sadašnjim vlasnikom autobuske stanice.

Gradonačelnik je istakao da kada je riječ o kapitalnim projektima, jedan od najznačajnijih na području opštine Sokolac izgradnja vikend naselјa na Romaniji, koja može biti realizovana kroz projekat Soko grada.

"Ovo je projekat koji ćemo zajednički kandidovati prema Vladi Republike Srpske i svim zainteresovanim investitorima“, rekao je Ćosić.

On je istakao da je pružio podršku načelniku Bjelici u dovođenju njemačkih investitora koji bi gradili solarnu elektranu na području opštine Sokolac.

"Uvijek sam isticao da je Sokolac, pored toga što je po površini najveća opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, veoma značajna lokalna zajednica koja ima i ozbilјne privredne i polјoprivredne potencijale“, istakao je Ćosić i naglasio da opština Sokolac na svojoj teritoriji ima institucije koje su značajne, kako na lokalnom, tako i na nivou Repulike Srpske.

Na sastanku je razgovarano i o realizaciji projekta izgradnje kanalizacionog kolektora u Knežini, gdje je Gradska uprava obezbijedila prvih 50.000 KM, te o potpunom opremanju Planinarskog doma na Sokocu.

Ćosić je naglasio da je Planinarskom društvu "Glasinac“ Grad Istočno Sarajevo kroz dodjelu sredstava nevladinim organizacijama podržao aktivnosti planinara, te da će u narednom periodu biti obezbijeđena i dodatna podrška za potpuno opremanje planinarskog doma na Sokocu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije