4,5 mil KM za izgradnju nove škole u Istočnom Novom Sarajevu

02.09.2022. 09:13 / Izvor: Akta.ba
škola

Opštinsku upravu Istočno Novo Sarajevo u utorak je posjetila pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović, gdje se sastala i razgovarala sa načelnikom opštine Jovanom Кatićem.

Opštinsku upravu Istočno Novo Sarajevo u utorak je posjetila pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović, gdje se sastala i razgovarala sa načelnikom opštine Jovanom Кatićem.

Tema sastanka, kojem je prisustvovala i direktorica Osnovne škole Sveti Sava Željka Topalić, bila je izgradnja objekta nove osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu.

Načelnik Кatić zahvalio se Cvijanović, istakavši da je ona neko ko je u mnogome zaslužan što Istočno Novo Sarajevo dobija novu osnovnu školu.

"Cvijanović je bila na usluzi svim zahtjevima koji su dolazili iz Opštinske uprave, a zajedničkim snagama aplicirali smo prema Vladi Republike Srpske i uspjeli dobiti sredstva u iznosu od 4,5 mil КM za izgradnju nove osnovne škole", rekao je Кatić.

skola

On je rekao da su na sastanku utvrdili sve stvari koje se tiču raspisivanja javne nabavke za izgradnju škole kapaciteta 650 učenika, čija gradnja bi trebala biti gotova do početka naredne školske godine.

Načelnik je Cvijanovićevu upoznao i sa planovima izgradnje novog vrtić za koji se priprema tenderska dokumentaciju, te da će vrlo brzo biti raspisana javna nabavka za njegovu izgradnju.

"Ovo su dva ključna objekta u oblasti obrazovanja koja će krasiti našu opštinu i oni su prijeka potreba za stanovnike Istočnog Novog Sarajeva", istakao je Кatić, saopšteno je na sajtu Opštine.

Кatić i Cvijanović nakon sastanka, zajedno su obišli lokaciju na kojoj će se graditi objekat nove osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu.

Cvijanović je istakla da sada slijedi cjelokupna procedura, definisanje šta treba da ima jedan objekat osnovne škole da bi se osnovao i bio registrovan.

"To je 18 odjeljenja, to jest učionica, odgovarajući kadar, nastavni plan i program koji se primjenjuje u cijeloj Republici Srpskoj primjenjivaće se i u ovoj školi", navela je Cvijanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije