Počinju radovi na izgradnji kružnog toka u Butmiru

14.09.2022. 12:54 / Izvor: Akta.ba
burmir

Nakon što je uspješno završen postupak javne nabavke za "Izgradnju kružne raskrsnice u Butmiru", izvođač je uveden u radove na projektu.

Nakon što je uspješno završen postupak javne nabavke za "Izgradnju kružne raskrsnice u Butmiru", izvođač je uveden u radove na projektu za koji su građani naselja Butmir iskazali potrebu kroz Javnu raspravu o nacrtu Budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu.

Odabrani izvođač radova je Beton Fresh d.o.o. Ilidža, a konačna ukupna vrijednost ugovora/okvirnog sporazma bez PDV-a je 347.492,26 KM.

burmir kružni

Novi kružni tok bi u budućnosti trebao efikasno riješiti saobraćaj na križanju ulica Butmirska cesta, Poligonska, Aerodromska i Butmirskog bataljona, kao i ulice koja vodi ka Trening-kampu FK Sarajevo.

"Uz kružni tok nismo zaboravili ni prioritete kao što je kanalizacija čija je javna nabavka u toku, kao i dječije igralište koje će biti jedno od najboljih, čiji je idejni projekat i rješavanje imovinskih također u toku. Ako na ovo dodamo asfaltirane ulice, utopljavanje škole, zatim javnu rasvjetu čija rekonstrukcija počinje iduće sedmice možemo reći da će to biti Butmir u potpuno novom izdanju", poručio je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

burmir

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije