Vlada RS: Sa kineskom delegacijom razgovarano o izgradnji HE "Dabar"

15.09.2022. 08:30 / Izvor: Akta.ba
valada rs

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je jučer, u Banjaluci, sa predstavnicima kineske kompanije "China Gezhouba Group Company Limited".

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je jučer, u Banjaluci, sa predstavnicima kineske kompanije "China Gezhouba Group Company Limited“.

Na sastanku sa kineskom delegacijom razgovarano je o realizaciji projekta izgradnje HE "Dabar“, te koracima koje je, u tom pogledu, potrebno preduzeti u narednom periodu.

Sagovornici su istakli da je izgradnja HE "Dabar" od izuzetne važnosti, jer je riječ o jednom od najvažnijih energetskih projekata za Republiku Srpsku, te da je po tom pitanju neophodno da strane u sporazumu preduzmu sve neophodne radnje i aktivnosti i pruže svoj maksimalan doprinos da se prevaziđu izazovi s kojima se susreću na realizaciji ovog projekta.

Sastanku sa predstavnicima kineske kompanije "China Gezhouba Group Company Limited“ prisustvovala je i minstar finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije