Rekonstrukcija Zelene tržnice u Odžaku

03.10.2022. 09:09 / Izvor: Akta.ba
odžak tržnica

Uklanjanjem postojećih štandova, izvođač započeo radove na rekonstrukciji Zelene tržnice u Odžaku.

U suradnji s jedinicama lokalne samouprave širom Bosne i Hercegovine, Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) prepoznaje prilike za realizaciju konkretnih ideja i inicijativa koje mogu unaprijediti živote građana.

Iz toga je izrastao Projekt unapređenja lokalnih usluga (PIPLS), koji je prepoznala i primarno financira Švedska, a provodi UNDP u BiH. Cilj PIPLS-a je unaprijediti pristup ključnim javnim uslugama kroz bolje upravljanje i povećanje ulaganja u lokalnu infrastrukturu. Jedan takav primjer je i aktivnost potpore rekonstrukciji Zelene tržnice u Odžaku, o čijem početku je u uredu načelnice održan radni sastanak.

Na sastanku su sudjelovali općinska načelnica Nada Ćulap, predstavnici UNDP BiH Zlatko Selimović i Franc Kljajić, predstavnik tvrtke Gradnja invest d.o.o. iz Odžaka Adnan Al Saleh (odabrani izvođač radova), predstavnik tvrtke Trafficon d.o.o. iz Odžaka  Franjo Pirkl (nadzor nad izvođenjem radova), te načelnice općinskih službi Radinka Dujak i Jasminka Kovačević.

Nakon završetka sastanka, prisutni su obišli i samo mjesto tržnice gdje je, uklanjanjem postojećih štandova, izvođač započeo radove.

Rok za izvođenje radova je 75 dana, a do završetka radova proizvodi sa zelene tržnice moći će se kupiti na robnoj tržnici.

Ovaj projekt financira Općina Odžak uz pomoć Vlade Županije Posavske (ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva) i suradnju s UNDP-om, uz financijsku potporu Švedske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije