Do kraja mjeseca početak izgradnje mosta u u banjalučkom naselju Česma

11.10.2022. 08:10 / Izvor: SRNA
Izgradnja mosta

Izgradnja mosta u banjalučkom naselju Česma očekuje se da počne do kraja oktobra, a ukupna vrijednost radova je oko 6,6 miliona KM.

Izgradnja mosta u banjalučkom naselju Česma očekuje se da počne do kraja oktobra, a ukupna vrijednost radova je oko 6,6 miliona KM, rekao je jučer vršilac dužnosti direktora "Puteva Republike Srpske" Davor Kostrešević.

Kostrešević je naveo da je to ukupna vrijednost radova na integralnom nivou sa PDV-om i da se odnosi na projekat u cjelini.

On je rekao da su Putevi RS-a, kao investitor, danas poslali ugovor na pregled i potpis predstavniku konzorcijuma "Mrkonjić putevima", te da se očekuje uvođenje izvođača u posao do kraja mjeseca.

Kostrešević očekuje da uporedo sa izvođenjem radova grad Banjaluka pristupi daljim koracima rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.

"Ugovor obuhvata radove u cijelini, kompletan projekat, tako da ne očekujemo zastoj ili neki vid problematike po osnovu samog izvođenja radova", zaključio je Kostrešević za Srnu.

Iz Gradske uprave Banjaluka danas je saopšteno da je grad preduzeo sve iz svoje nadležnosti da bi mještani Česme poslije osam godina čekanja dobili most, koji je od velikog značaja za stanovnike tog dijela grada, ali i cijele Banjaluke.

"Riješeni su imovinsko-pravni odnosi, sva projektna dokumentacija, idejno rješenje i još u aprilu ove godine dobijena je građevinska dozvola za most", navedeno je u saopštenju.

Iz gradskog budžeta ukupno je izdvojeno oko 1,5 miliona KM za potrebnu dokumentaciju, te za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

"Čekalo se samo da preduzeće Putevi Republike Srpske okončaju proceduru javne nabavke za izbor izvođača radova", naveli su iz Gradske uprave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije